Spaar mee met de Deen Sponsoractie en help de Reddingsbrigade verhuizen

Algemeen
De jeugdleden hebben afgelopen zaterdag het hele strand opgeruimd.
De jeugdleden hebben afgelopen zaterdag het hele strand opgeruimd. (Foto: Paula Hoexum)

ENKHUIZEN - Jaarlijks kunnen verenigingen zich weer opgeven voor de Deen sponsoractie. “Altijd een spannende tijd voor de verenigingen” zegt Paula, voorzitter bij de reddingsbrigade in Enkhuizen. “Je moet aangeven waarom je gesponsord wilt worden en hoeveel geld je daarvoor nodig denkt te hebben. De Deen filialen bekijken per locatie welke vereniging ze willen steunen en dit jaar heeft de Deen aan de Vijzelstraat in Enkhuizen ons door de selectie gekozen’.

Door Marcella Korver

De reddingsbrigade Enkhuizen kan uw hulp goed gebruiken

“We moeten nu zelf promotie gaan maken om er voor te zorgen dat iedereen zijn muntjes in onze koker stopt” gaat Paula verder. “Maar mensen mogen ze ook opsparen en bij ons op de post afleveren ( wij zijn er in de zomervakantie op de zaterdagen en zondagen tussen 11 en 5 uur), als ze bijvoorbeeld boodschappen doen in een ander filiaal. Onze koker staat namelijk in de Vijzelstraat. De hoeveelheid muntjes die er aan het einde van de actie, die loopt van 18 juli tot en met 14 augustus, staat inherent aan wat we kunnen ontvangen”.

Verplicht verhuizen

“Met de komst van Droomparken gaan wij verhuizen. Daar komen veel kosten bij kijken. We hopen dat Droomparken ons daarbij tegemoet kan komen.

Hulp uit alle hoeken

“Zeven jaar geleden zijn we alles kwijtgeraakt door een brand. Toen zagen we goed wat voor hulp er aangeboden werd. Zo hebben we destijds van de reddingsbrigade Nederland een boot maar ook een drie overlevingspakken ter beschikking gesteld gekregen. En vorige week nog, kreeg ik een hele set zwemvesten en een overlevingspak van bootjessloperij “t Harpje omdat zij met de winkel stoppen. Hier moeten wij het echt van hebben als vereniging”.

“Onze inkomsten zijn niet extreem hoog. We hebben 48 leden, wat met name jeugdleden zijn. Elk bedrag dat we met de sponsoractie binnenhalen zal bij ons goed terecht komen”.

Jeugdtraining

De jeugdleden, de 12 tot 15 jarige, zijn we nu op een speelse manier aan het trainen om lifeguard te worden. Ze oefenen met het snel aantrekken van de lifeguard pakken maar ook om hun vaarbewijs te kunnen halen. Het strandseizoen komt er weer aan dus het is weer extra belangrijk dat iedereen weet wat ze moeten doen. “Vorige week zaterdag hebben we nog met een groep jeugdleden een aanvang gemaakt met het strand schoonmaken. Van glas, kapotte flessen, dode vissen, 1000 sigaretten filters, lachgas ballonnetjes en heel veel plastic. We gaan deze zomer tijdens de stranddiensten meerdere afvalmanden op het strand plaatsen om het zoveel mogelijk schoon te houden” aldus Paula.

De sponsoractie

Later dit jaar is Deen uit ons straatbeeld verdwenen. Om 2021 na 88 jaar Deen, als laatste jaar, na jarenlange samenwerking met clubs en verenigingen goed af te sluiten doen ze dit met de mooiste actie aller tijden en verdelen ze maar liefst € 400.000 onder de deelnemende verenigingen.

De sponsoractie vindt plaats van 18 juli tot en met 14 augustus 2021.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Iedereen stak zijn handen uit zijn mouwen.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Gas, dode vissen, sigaretten filters, lachgas ballonnetjes en heel veel plastic.