Veilig surfen in de haven van Enkhuizen

Algemeen
Haven in Enkhuizen is eerste haven met veiig internet, volgens havenmeester.
Haven in Enkhuizen is eerste haven met veiig internet, volgens havenmeester. Foto: Ted Dinklo

ENKHUIZEN - De gemeentehaven van Enkhuizen heeft een primeur. Als eerste haven in Nederland kunnen bezoekers hier veilig surfen op het internet. Sinds woensdag 14 juli biedt de haven veilig toegang tot haar gastwifi via publicroam. Hiermee gaan bezoekers automatisch en veilig op internet, vertelt havenmeester Taco Brehm.

“Recent hebben wij ons wifi-netwerk in de haven een stevige upgrade gegeven”, legt havenmeester Taco Brehm uit. “Toen hebben wij direct de veiligheid onder de loep genomen. De manier waarop wij mensen toegang tot internet gaven, voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd. Wij zijn toen op zoek gegaan naar een oplossing en kwamen uit bij publicroam. Dus geen open wifi waarop iedereen kan meekijken, maar een veilige gesloten verbinding.”

Niemand kijkt stiekem mee

Na het invoeren van een wachtwoord zorgt Publicroam dat je automatisch online gaat: je meldt je één keer aan en daarna kun je altijd online met je mobiel, laptop of tablet zonder steeds opnieuw in te loggen. Niet alleen in de haven, maar bij alle deelnemende organisaties, en dat zijn veel openbare gebouwen, musea en gemeentelijke organisaties. Met een veilige verbinding: je gegevens worden niet zomaar uit de lucht worden geplukt. Publicroam volgt niet en verkoopt geen data. Het gebruik is gratis.