World Cleanup Day in Enkhuizen

Algemeen
Opruimacties in Enkhuizen leveren vaak veel op.
Opruimacties in Enkhuizen leveren vaak veel op. (Foto: aangeleverd)

ENKHUIZEN - Zaterdag 18 september is het weer zover: World Cleanup Day, de grootste wereldwijde (zwerfvuil) opruimactie van het jaar. Na het grote succes van de recente Peuk Meuk-actie, is het burgerinitiatief Schoon Enkhuizen deze dag ook weer in de Enkhuizer straten te vinden.

Tijdens deze wereldwijde opruimactie geven vrijwilligers in 180 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt. Het doel is het opruimen van zoveel mogelijk zwerfafval. Behalve dat onze leefomgeving een stuk schoner wordt en de natuur ons dankbaar zal zijn, verzamelen de vrijwilligers ook informatie over het soort afval dat zij het meest tegenkomen. Nationaal en internationaal wordt die informatie gebruikt om structurele oplossingen te vinden bij het voorkomen en terugdringen van de hoeveelheid zwerfafval.

Schoon Enkhuizen

Zaterdag wordt begonnen om 10.00 uur op het Boschplein. De deelnemers lopen tot uiterlijk 13.00 uur. Materialen worden ter plekke uitgedeeld. Mensen die mee willen helpen om de stad weer een beetje schoner te maken en bij te dragen aan de oplossing van het zwerfafvalprobleem, kunnen zich aanmelden via de website www.schoonenkhuizen.nl of via schoonenkhuizen@gmail.com.