Word vrijwilliger bij het Zuiderzeemuseum

Algemeen
Vrijwilliger Lex Ruijter als voddenboer Evert Petersen.
Vrijwilliger Lex Ruijter als voddenboer Evert Petersen. Foto: Vincent de Vries

ENKHUIZEN - Het Zuiderzeemuseum organiseert dinsdag 5 oktober een informatiedag om nieuwe vrijwilligers te werven. Het museum laat het leven tussen 1880 en 1932 rondom de voormalige Zuiderzee zien en maakt hier met de hulp van ambachtslieden, rolspelers en publieksactiviteiten een ware belevenis van! 

Bezoekers ontmoeten de bewoners van Urk, maken een praatje met de voddenboer, bezoeken de stoomwasserij of nemen een kijkje bij de smid of touwslager. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Kom dan langs op de informatiemiddag.

Van 13.00 tot 15.30 uur leer je meer over het vrijwilligerswerk, maak je kennis met het museum en nemen vrijwilligers van het museum je mee langs de diverse locaties. Op deze manier krijg je een inkijkje in hoe een middag in het museum eruitziet. Aanmelden kan tot 4 oktober via vrijwilligers@zuiderzeemuseum.nl onder vermelding van naam, telefoonnummer en eventueel een voorkeur voor vrijwilligersfunctie. Bekijk alvast welke vrijwilligersfuncties er beschikbaar zijn. 


Vrijwilligster Betty Klepper in het kaaspakhuis - Foto: Frank Bedijs

Meeloopdag

Het Zuiderzeemuseum vindt het belangrijk dat je als vrijwilliger goed bent voorbereid en ingewerkt voordat je begint. Heb je op de informatiemiddag een functie gevonden die je aanspreekt? Dan kun je een dagje meelopen, zodat je kunt ervaren hoe een werkdag eruit ziet. Je wordt gekoppeld aan een ervaren kracht en wordt zo, wanneer het bevalt, klaargestoomd voor het nieuwe seizoen (april tot en met oktober).

Meer informatie via: www.zuiderzeemuseum.nl.