Oudhollandse kermis tijdens herfstvakantie

Algemeen
Zuiderzeemuseum kermis oudhollands
Zuiderzeemuseum kermis oudhollands Foto: Corinne de Kroon

ENKHUIZEN - In de herfstvakantie – 16 tot en met 24 oktober – strijkt de Oudhollandse kermis weer neer in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Genieten met de hele familie van de gratis kermisattracties uit de jaren 20. Van de tunnelbaan en zwieren op de luchtschommel tot de kop van Jut en draaien in de carrousel.

Zwieren, zwaaien en rondjes draaien op de Oudhollandse kermis: stap in de zwanenzweefmolen of kies een scheepje in de bootjesdraaimolen. Benieuwd naar de toekomst? De waarzegsters ontvangen graag kinderen (tot en met 12 jaar) in hun waarzegwagon. Trek tussendoor? Dan eet je een heerlijke suikerspin of een zak popcorn. De kermis en het museum zijn dagelijks open van 10.00 tot 17.00 uur (op zaterdag 23 oktober ook van 18.00 tot 21.00 uur) en de kermisattracties zijn gratis toegankelijk. Voor meer informatie: zuiderzeemuseum.nl.

Poppenkastvoorstellingen herfstvakantie Zuiderzeemuseum

De bekende poppenspeler Egon Adel van de Poppenkast op de Dam speelt in de herfstvakantie in het Zuiderzeemuseum: van maandag tot en met vrijdag om 12.30, 14.00 en 15.30 uur. Er is een speciaal voor het museum geschreven voorstelling De avonturen van Marretje de meeuw, maar ook het traditionele verhaal van Jan Klaassen en Katrijn is te bekijken. In de weekenden is de bewegende poppenkastjurk te bewonderen.