17 oktober special Chopin en Frida Kahlo bij Cinema Enkhuizen

Algemeen
Frida Kahlo in Cinema Enkhuizen.
Frida Kahlo in Cinema Enkhuizen. Foto: aangeleverd

ENKHUIZEN - Cinema Enkhuizen heeft op 17 oktober een speciaal programma. Om 11.00 uur draait In Search of Chopin over het leven en werk van deze componist. Om 17.00 uur de kunstfilm Frida Kahlo waarin kunstkenners aan het woord zijn over het werk van de Mexicaanse kunstenares.

Chopins graf in Parijs is een bedevaartsoord en zijn muziek zorgt wereldwijd voor uitverkochte zalen. Maar wie was deze man die zijn thuisland Polen ontvluchtte naar Parijs om nooit meer terug te keren? Voor deze film reisde regisseur Phil Grabsky vier jaar om het leven en de muziek van Chopin bloot te leggen. De beste muzikanten voeren zijn muziek uit, waaronder Leif Ove Andsnes, Daniel Barenboim, Ronald Brautigam en het Orkest van de 18e Eeuw.

Frida Kahlo

De Mexicaanse kunstenaar Frida Kahlo, 1907-1954 is op dit moment wellicht de beroemdste vrouwelijke kunstenaar in de wereld. Ze is niet alleen bekend vanwege haar prachtige schilderijen, maar ook vanwege haar bewogen leven. De film is een ode aan haar werk en haar leven. Voor informatie over de films en kaartverkoop www.cinemaenkhuizen.nl.

Chopin in Cinema Enkhuizen