Stichting Geloof, Hoop en Liefde zoekt collectanten 2022

Algemeen
Stichting Geloof, Hoop en Liefde met praktische hulp.
Stichting Geloof, Hoop en Liefde met praktische hulp. Foto: aangeleverd

ENKHUIZEN - Stichting Geloof, Hoop en Liefde is op zoek naar collectanten voor haar jaarcollecte in Enkhuizen, die van maandag 7 februari tot en met zaterdag 13 februari 2022 plaatsvindt. De opbrengst komt ten goede aan ons bestaande motorfiets project en onze naaischool in Kigali, de hoofdstad van Rwanda.

Het geld wordt gebruikt voor de lopende kosten van de gebouwen in Rwanda, aanpassingen die verband houden met de coronacrisis op het gebied van hygiëne, naaionderricht, onderhoud en aanvulling van het ‘naaimachinepark’. Daarnaast wil de stichting gediplomeerden op weg helpen met een eigen naaimachine. Zo mogelijk met een klein startkapitaal. Peter Gatete: “Zonder een minikrediet is het voor gediplomeerden meestal niet mogelijk om voor zichzelf te beginnen. Dan zou je dus een diploma hebben, een vak hebben geleerd, en nog nergens zijn.”

Collecteren voor hulpprojecten in Rwanda

Gatete verwijst graag naar het motorfietsproject: “Dat is een goed lopend project. Recent hebben wij extra kosten moeten maken voor een GPS en mobiel betalen systeem voor de motors, dit ook allemaal vanwege de coronacrisis. Wij trainen jongeren om hun rijbewijs te halen. Als zij hiervoor slagen is er de mogelijkheid om van onze stichting een motorfiets te huren. Motorfietsen worden in Rwanda als openbaar vervoersmiddel gebruikt. De verworven inkomsten kunnen gebruikt worden om in eigen onderhoud en dat van het gezin en/of familie te voorzien.”

Stichting Geloof, Hoop en Liefde in Enkhuizen

Wie tijd kan vrijmaken voor dit goede doel kan contact opnemen met Peter Gatete via 06 2864 9318 of geloofhoopenliefderwanda@yahoo.com. Bij het inleveren van de collectebussen heeft de stichting een leuk cadeautje uit Rwanda klaarliggen.