Waar moet je op letten bij het plaatsen van een dubbelstaaf hekwerk

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pixabay)

Heb je onlangs een nieuwe woning gekocht? Dan zijn er vast en zeker een aantal zaken in en rondom huis die je aandacht nodig hebben. Zo kan het zijn dat er een nieuwe keuken geplaatst moet worden, of nieuwe vloeren in de slaapkamers. Maar vergeet zeker ook je tuin niet. Want ook al gaan we nu het najaar in, je wilt straks ongetwijfeld genieten van een mooie, sfeervolle tuin. Je kunt je tuin een opknapbeurt geven door middel van planten en een mooi overdekt terras. Ook een hekwerk kan noodzakelijk zijn om je erf af te scheiden. Hierbij kun je kiezen uit verschillende soorten. Maar waar moet je op letten bij je keuze en bij het plaatsen van een hekwerk?

Wat is een dubbelstaaf hekwerk?

Er zijn drie verschillende soorten hekwerken waaruit je kunt kiezen. Het sierhekwerk, het enkelstaafmat hekwerk en het dubbelstaaf hekwerk. Benieuwd naar alle mogelijkheden en toepassingen? Klik dan hier. Bij MT Hekwerken, de expert in hekwerken en poorten, vind je al deze soorten hekwerk en meer. Maar wat is een dubbelstaafmat hekwerk eigenlijk? Dit type hekwerk bestaat uit drie stalen staven, waarvan twee horizontaal en één verticaal. Dubbelstaafmatten worden eerst verzinkt, waarna er een poedercoating overheen wordt aangebracht. Dit betekent dat de onderdelen bestand zijn tegen alle weersinvloeden. Ook betekent het dat ze niet zullen roesten, waardoor dit type hekwerk erg duurzaam is.

Waar moet je aan denken?

Nu vraag je je natuurlijk af of je een hekwerk zelf kunt plaatsen. De palen van een dubbelstaafmat hekwerk zijn voorzien van een bevestigingssysteem dat reeds gemonteerd is. Hierdoor kun je dit type hekwerk gemakkelijk zelf plaatsen. Maar hoe pak je dit het beste aan? Ten eerste is een goede voorbereiding het halve werk. Zorg ervoor dat je alle materialen hebt die je nodig gaat hebben voor het plaatsen. Wat heb je hiervoor nodig? Een meetlint, een waterpas, een grondboor, een slijptol, verstevigingsmateriaal voor de grond, een poortaansluiting, een set slotbouten en natuurlijk de palen en het hekwerk. Heb je al het materiaal bij elkaar? Dan is het handig om vervolgens stap voor stap te werk te gaan.

 Hoe plaats je het hekwerk?

De eerste stap is natuurlijk het bepalen van de locatie van de palen die tussen de dubbelstaafmatten komen te staan. Op deze plekken maak je een gat in de grond met de grondboor. Plaats de palen in de gaten, check met behulp van een waterpas of deze recht staan, en vul de gaten met beton. Vervolgens kan het voorkomen dat het hekwerk op maat gemaakt moet worden. dit kun je doen door middel van een slijptol of ijzerzaag. Hierna kun je één voor één de dubbelstaafmatten aan de palen bevestigen met de bijgeleverde slotbouten. Tot slot kun je het hekwerk nog aan een poortpaal of muur bevestigen met een poort/muuraansluiting. Ben je overtuigd en wil je graag een hekwerk aanschaffen? Klik dan hier om informatie in te winnen bij MT Hekwerken.

 (Dit artikel valt buiten de redactionele inhoud van Rodi Media)