‘JO7’ trapt eerste voetbaltraining af

Algemeen
Jeugd onder zeven.
Jeugd onder zeven. (Foto: aangeleverd)

ENKHUIZEN - Het nieuw opgestelde ‘jeugd onder zeven’ heeft op woensdag 12 januari zijn eerste voetbaltraining gehad. De jeugd onder 7, bestaande uit vijf nieuwe teams, is in december ontstaan en bestaat op een enkeling na uit doorgestroomde Kabouters uit het jaar 2015. Een grote groep enthousiaste ouders (en stagiaires) verzorgen iedere woensdag om 16:30 uur de training.

Bij de ‘onder zeven’ wordt er gespeeld in kleine teams van vier personen op een veld van 20 bij 30 meter. Er zijn nog geen keepers en óók geen scheidsrechters. Wel is er een spelleider die zorgt dat alles in goede banen wordt geleid. De categorie ‘onder 7’ is opgezet om de overgang van de Kabouters naar de JO8 makkelijker te maken. Op deze manier kunnen de spelers wennen aan het grotere veld en team. Het uitgangspunt is het spelenderwijs leren voetballen zonder teveel regels vooraf. Het gaat er voornamelijk om dat kinderen het naar hun zin hebben en met plezier op het veld staan. De verschillende teams bestaan uit zowel jongens als meisjes.

Informatie

Meer over de jeugd onder zeven, andere wedstrijdvormen of je eigen kind willen opgeven? Alle informatie vind je op www.sv-enkhuizen.nl