Taalpunt Enkhuizen gestart

Algemeen
Taalpunt Enkhuizen gaat van start.
Taalpunt Enkhuizen gaat van start. (Foto: aangeleverd)

ENKHUIZEN - Voor ieder die zijn Nederlands wil verbeteren, beter wil leren rekenen of handiger wil worden met computers is een Taalpunt gestart. Taalpunt is een onderdeel van het programma Taalhuis van Vrijwilligerspunt Westfriesland. De eerste vier Taalpunten worden deze week geopend in de regio. Taalpunt Enkhuizen kun je vinden bij MEE & de Wering aan de Harpstraat 24.

Voornamelijk voor nieuwe inwoners van Nederland die moeite hebben om de taal onder de knie te krijgen is Taalpunt gestart. Hiernaast kun je er ook terecht voor vrijwilligerswerk of jezelf opgeven voor activiteiten zodat je meer in contact komt met anderen. Taalhuis organiseert in opdracht van de zeven gemeenten van West-Friesland de Taalpunten samen met taalaanbieders en maatschappelijke organisaties, zoals bibliotheken en welzijnsorganisaties, uit de regio. De Taalpunten hebben als doel het taalniveau van nieuwe Nederlanders te verbeteren. Door gebruik te maken van taalmaatjes kun je bijvoorbeeld oefenen met het spreken van de Nederlandse taal. Het idee van Taalpunt is dat de wens van de nieuwe Nederlander centraal staat: Wat wil je leren, waarom en wat heb je hiervoor nodig?

Taalpunt in Enkhuizen

Een officiële opening van alle taalpunten in heel West-Friesland zal binnenkort plaatsvinden. In Enkhuizen is Taalpunt gevestigd bij MEE & de Wering aan de Harpstraat 24. 

Daphne Gans, regiomanager bij MEE & de Wering, zegt het volgende over de regionale taalpunten: “Met een Taalpunt ondersteunen we de nieuwe Nederlanders om mee te doen met de Enkhuizer samenleving en dat heeft deze doelgroep ook echt nodig. Ze helpen niet alleen zichzelf, maar ook een ander, doordat ze de Nederlandse taal beter machtig zijn. Wij zijn trots dat wij als organisatie hieraan kunnen bijdragen. Wij hebben al veel lijntjes, we weten de wegen en nu kunnen wij nog beter verbinden.”

Contact

Met straks in iedere gemeente een fysiek Taalpunt is er altijd een locatie in de eigen omgeving waar nieuwe Nederlanders gemakkelijk kunnen binnenlopen en waar kennis is van (taal)aanbod in de buurt. De Taalpunten zijn onderdeel van de pilot ‘Taalboost’ van de zeven gemeenten van West-Friesland. Meer informatie? Neem dan contact op via: 0229-216499, taalhuis@vrijwilligerspunt.com of kijk op www.vrijwilligerspunt.com/taalpunt.