Mozaïek wint touwtjespring-challenge - Voor heel groep 7 een clinic (S)Cool on Wheels

Nieuws
Jonah, Frédèrique, Elief, Kim Stelling en Mirthe kregen de prijs uitgereikt door de wethouder sport Dorus Luyckx. (Foto: aangeleverd)
Jonah, Frédèrique, Elief, Kim Stelling en Mirthe kregen de prijs uitgereikt door de wethouder sport Dorus Luyckx. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

ENKHUIZEN - Team Sportservice West-Friesland organiseerde tijdens de Nationale Sportweek in september voor alle basisscholen de touwtjespring-challenge. Groep 7 van Het Mozaïek aan de Toereppel in Enkhuizen heeft gewonnen en mocht afgelopen week de eerste prijs in ontvangst nemen: een clinic (S)Cool on Wheels.
Kinderen uitdagen om meer buiten te spelen, samen te werken aan het groepsgevoel en vooral actief bezig te zijn; met dat doel voor ogen deelden de bewegingsconsulenten van Team Sportservice op basisscholen springtouwtjes uit. Scholen konden een filmpje insturen en de groep met de meeste sprongen, daarbij ook de creativiteit meegenomen, ging op voor de prijzen.

Prijsuitreiking

De prijs werd afgelopen week uitgereikt door de wethouder sport Dorus Luyckx: een clinic (S)Cool on Wheels. Groep 6 van de Pancratiusschool uit Enkhuizen en groep 8 van Het Driespan uit Enkhuizen zijn op een gedeelde tweede plek geëindigd en hebben een lidmaatschap voor de Sport & Spel-uitleen van Team Sportservice gewonnen. De derde prijs ging naar groep 3-4 van De Bonifatiusschool uit Spanbroek. Zij wonnen een beweegbox.
(S)Cool on Wheels

(S)Cool on Wheels is een voorlichtingles waarbij een gastdocent de klas laat zien hoe het is om een handicap te hebben. Leerlingen leren daardoor spelenderwijs dat heel veel mogelijk is als je een handicap hebt. Ze ervaren zelf hoe het is om in een rolstoel te zitten en gaan met elkaar de uitdaging aan tijdens een potje rolstoelbasketbal.