X-Mosh op poppodium Cayen

Nieuws

ENKHUIZEN - Alle energie wordt eruit gemosht tijdens het X-Mosh-festijn op het poppodium Cayen in Enkhuizen, zaterdag 22 december vanaf 20.00 uur. Jongeren kunnen deze avond dansen, springen en ‘beuken’ bij optredens van drie bands: Canshaker Pi, Bull en The Mighty Breaks. Tussendoor en na afloop zorgt het dj-duo Volcano Boys voor de muziek.
Als de Jeugd van Tegenwoordig een hit scoort met ‘Ik kwam haar tegen in de Moshpit’, weet je dat er iets aan de hand is. De Mosh-dansstijl is hard op weg om vanuit de punk en metal-scene zich te ontwikkelen tot een populair dansfenomeen bij allerlei muziekstijlen. Reden voor Cayen om een Mosh-avond te organiseren.
Het Amsterdamse kwartet Canshaker Pi staat garant voor licht ontvlambare Indie-rock met uitbundige pop-hooks, manische uitbarstingen van lawaai en sluwe en speelse teksten. In recordtempo is Canshaker Pi één van de spannendste bands van Nederland geworden met succesvolle optredens op onder meer Lowlands, Best Kept Secret en talloze clubs en festivals. De band deed in de afgelopen jaren verschillende Europese steden aan. Canshaker Pi wordt gezien als een van grondleggers voor de huidige jonge Indie-rock-scene die bij de jongeren snel in populariteit toeneemt. Op hun Europese reis raakten de jongens in contact met de Engelse band Bull. Nu is er een soort van uitwisseling gaande en zijn de Engelse ‘lads’ in Nederland om met Canshaker Pi mee te toeren en nu dus ook te zien op het podium van Cayen.
The Mighty Breaks spelen goede Indie-pop-liedjes en gaven al eerder een mooi optreden in Enkhuizen. Ze doen dit jaar meerdere optredens als support voor Canshaker Pi. Tussen de bands door en na afloop zorgen de Volcano Boys ervoor dat de voetjes van de grond blijven. Dit veelgevraagde Amsterdamse dj-duo heeft de afgelopen periode op elk groot festival hun altijd rockende plaatjes opgezet. En overal gaat het dak eraf. Lowlands, Paradiso, Skatecafé en Into The Great Wide Open. Er is een weddenschap afgesloten dat het ze ook gaat lukken in Cayen. X-Mosh! start om 20.00 uur in Cayen in de Peperstraat 2. De toegang is 8 euro. Meer informatie op www.cayen.nl.