Kerstpakkettenactie bij Baanbreker

Nieuws
De Baanbreker maakt mensen die in armoede leven blij met een kerstpakket. (Foto: aangeleverd)
De Baanbreker maakt mensen die in armoede leven blij met een kerstpakket. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

REGIO - De Baanbreker organiseert ook dit jaar weer een kerstpakkettenactie, voor het twaalfde jaar op rij. Deze actie is opgezet voor mensen die nog niet bekend zijn bij hulpverlenende instanties of die onder het bestaansminimum leven. Deze mensen helpt De Baanbreker door middel van de kerstpakkettenactie op een fijne manier de feestdagen door. Hierbij vragen zij ieders hulp, door middel van donaties van kerstpakketten en levensmiddelen.
Ieder jaar heeft De Baanbreker een kerstpakkettenactie voor mensen die leven onder het bestaansminimum. De Baanbreker verzorgt kerstpakketten voor mensen die nog niet bekend zijn bij hulpverlenende instanties en de Voedselbank. Dit jaar werken ze samen met de katholieke kerk Enkhuizen en de kinderkledingbank Stede Broec. Niet voor ieder kind is het vanzelfsprekend om tijdens de feestdagen cadeautjes te krijgen. Vanuit dit oogpunt is deze samenwerking ontstaan zodat zij dit samen mogelijk kunnen maken voor de kinderen. Stichting De Baanbreker is bijzonder blij met deze samenwerking.
Een kerstpakket gekregen, maar deze eigenlijk niet echt nodig? Doneer dan een kerstpakket bij De Baanbreker en het team zorgt dat dit terechtkomt bij de mensen die het goed kunnen gebruiken. Niet alleen kant-en-klare kerstpakketten kunnen afgegeven worden, ook donaties van voedings- en levensmiddelen, sfeerartikelen of speelgoed worden erg gewaardeerd. Van deze producten kunnen zij zelf weer pakketten samenstellen. Producten doneren? Denk dan aan bijvoorbeeld koffie, thee of chocolademelk, koekjes, snoepjes of chocolaatjes, nootjes, pasta en pastasaus, soep en geblikte producten; alles is welkom. Vanaf 10 december kunnen de pakketten of levensmiddelen langs gebracht worden. De inleverpunten zijn: De Baanbreker aan Harpstraat 3-5 in Enkhuizen (maandag tot en met zaterdag van 19.00 tot 17.00 uur; meer informatie: 0228-324574), de familie Voorn aan Gemaal 60 in Grootebroek (maandag tot en met vrijdag van 17.00 tot 19.00 uur), Atelier Kunstig Bekeken aan Dampten 16 in Hoorn (maandag- en vrijdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur en dinsdag en donderdag van 9.00 tot 16.00 uur; informatie: 06-16291901), Suks of Suks, Praktijkschool West-Friesland (winkel, lokaal 110) aan Annie M.G. Schmidtweg 1 in Grootebroek (maandag, dinsdag en woensdag van 8.45 tot 11.00 uur en vrijdag van 8.45 tot 12.00 uur) en familie Grupstra aan Knokkel 90 in Andijk (maandag tot en met vrijdag van 17.00 tot 19.00 uur).
Mensen die in aanmerking komen voor een pakket kunnen zichzelf aanmelden voor een kerstpakket. De actie is alleen voor mensen woonachtig in de SED-gemeente. Aanmelden kan via telefoonnummer 0228-317416 (De Baanbreker). Bellen kan alleen op werkdagen van 10.00 tot 12.00 uur.