Reddingsbrigade in actie voor Serious Rescue

Nieuws
Samen met vele reddingsbrigades uit heel Nederland doet Reddingsbrigade De Streek weer mee aan een driedaagse vaartocht om vooraf en onderweg geld op te halen en aandacht te vragen voor de NPO 3FM-actie Serious Request. (Archieffoto: Serious Rescue)
Samen met vele reddingsbrigades uit heel Nederland doet Reddingsbrigade De Streek weer mee aan een driedaagse vaartocht om vooraf en onderweg geld op te halen en aandacht te vragen voor de NPO 3FM-actie Serious Request. (Archieffoto: Serious Rescue) rodi.nl

GROOTEBROEK - Voor de negende maal zetten de lifeguards van Reddingsbrigade De Streek zich in voor de inzamelingsactie Serious Request met de landelijke actie Serious Rescue. Samen met vele reddingsbrigades uit heel Nederland wordt er weer een driedaagse vaartocht georganiseerd om vooraf en onderweg geld op te halen en aandacht te vragen voor het doel van de NPO 3FM-actie Serious Request. Het thema van dit jaar is 'De Lifeline - Het redden van levens'. De opbrengst komt onder andere ten goede aan reanimatie in Nederland; een doel dat de reddingsbrigades van harte ondersteunen.
Het team uit deze regio bestaat uit 21 leden van de Stede Broecse reddingsbrigade en leden van VRE Enkhuizen; er wordt gevaren met de drie reddingsboten van beide brigades. De kosten worden gedragen door de deelnemers zelf en door bijdragen van sponsors en donateurs. Ook wordt er veel 'in natura' bijgedragen. In de steden langs de route zijn bijvoorbeeld sporthallen beschikbaar gesteld voor de overnachting van de driehonderd deelnemende lifeguards. De start van Serious Rescue is vrijdagochtend 21 december in Nijmegen. Een lange lint van oranjekleurige reddingsboten zal in drie dagen, via Den Bosch en Vianen, een tocht van ruim honderd kilometer varen om zondag 23 december aan te komen in de grachten van Utrecht, waar in Tivoli Vredenburg een cheque met het opgehaalde geld aan de actie van 3FM/Rode Kruis wordt overhandigd. De tocht kan worden gevolgd in een 'live-verslag' op de Facebook-pagina van Reddingsbrigade De Streek.

Serious Request

Serious Request staat dit jaar in het teken van 'De Lifeline - Het redden van levens'. Dit keer geen Glazen Huis, maar drie teams van dj’s die vanaf drie verschillende locaties een week lang door Nederland lopen, van actie naar actie. Uiteindelijk eindigen de dj’s in Utrecht, waar 3FM Serious Request in 2004 voor het eerst het levenslicht zag. Er wordt geld opgehaald voor één doel: levens redden. En binnen dat doel kunnen mensen weer kiezen uit drie thema’s: beschermen tegen natuurgeweld, reanimeren in Nederland en noodhulp bij conflict. Meer informatie: www.npo3fm.nl/seriousrequest .