Visueel spektakel met zandkorrels - Zandprinses bezoekt Kinderkerstfeest in Zuiderkerk

Nieuws
Zandprinses Rosa van der Vijver gooit, strooit en schuift met zand op een lichtplaat en laat op betoverende wijze allerlei tekeningen verschijnen. (Foto: aangeleverd)
Zandprinses Rosa van der Vijver gooit, strooit en schuift met zand op een lichtplaat en laat op betoverende wijze allerlei tekeningen verschijnen. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

ENKHUIZEN - In de Zuiderkerk in Enkhuizen vindt zondag 23 december om 17.00 uur het Kinderkerstfeest plaats. Onderdeel van het feest is het optreden van de Zandprinses. Dit optreden wordt gehouden bij de grote kerstboom.

Zandprinses is Rosa van der Vijver. Zij is de dochter van Zandtovenaar Gert van der Vijver, die bekend is van zijn zandschildervertellingen op televisie (KRO-NCRV). Van hem heeft de prinses haar vak, het zandschilderen, geleerd. Sinds begin 2015 doet zij dat fulltime. Zij gooit, strooit en schuift met zand op een lichtplaat en laat op betoverende wijze allerlei tekeningen verschijnen. De Zandprinses verzorgt een mooi, visueel spektakel; een schouwspel tussen licht en donker, waarbij humor, ontroering en verwondering centraal staan, op deze dag geheel in het kader van het nooit genoeg te vertellen kerstverhaal! Kinderen en hun (groot)ouders/verzorgers zijn van harte welkom.