40MM keert 89.032 euro uit aan 115 projecten

Nieuws

ENKHUIZEN - De wandelaars van de 45e 40MM sponsorwandeltocht - die zaterdag 12 mei plaatsvond - hebben een prachtig bedrag bij elkaar gelopen van 89.032 euro. Nu het sponsorgeld nagenoeg binnen is en de projectaanvragen zijn geteld, is het tijd voor de jaarlijkse verdeling. Deze is reeds gepresenteerd aan alle projectgroepen in de verdeelvergadering. Na een zorgvuldige selectie wordt het sponsorgeld dit jaar verdeeld over 115 aanvragen.
Gemiddeld hebben de wandelaars dit jaar per persoon iets meer geld bij elkaar gebracht; na de verrekening van de kosten voor de wandeling leidt dit tot een mooie uitkering van gemiddeld 700 euro per project. Het bedrag is reeds overgemaakt aan de diverse goede doelen. De 115 projecten besteden het sponsorgeld aan lokale, kleinschalige projecten die voor een structurele verbetering zorgen. Daarnaast hebben 13 van deze projecten ook in het eigen land de 40MM gewandeld, het zogeheten Wereld Wijd Wandelen; zij hebben daarmee een extra bedrag mogen ontvangen van in totaal 4732 euro.
Voor een overzicht van alle werkgroepen uit heel West-Friesland en de verschillende projecten kunnen belangstellenden kijken op de website www.40mm.nl. Ook kunnen mensen zich op deze site - begin volgend jaar - wederom digitaal inschrijven voor de wandeling van zaterdag 1 juni 2019 en de routes bekijken, waaronder een aantal zeer mooie, korte routes. Volg 40MM ook op Facebook.