'Sow to Grow' in teken van licht en kleur

Nieuws
Bezoekers kunnen kennis maken met de invloed van licht en kleur op de teelt van planten. (Foto: Wessel van Paassen)
Bezoekers kunnen kennis maken met de invloed van licht en kleur op de teelt van planten. (Foto: Wessel van Paassen) rodi.nl

ENKHUIZEN - Een ruimte van het interactieve museum 'Sow to Grow, A Plant Science Experience' aan de Westerstraat 111 in Enkhuizen staat van zaterdag 22 december tot zaterdag 5 januari in het teken van licht en kleur in de plantenteelt.
Bezoekers kunnen kennis maken met de invloed van licht en kleur op de teelt van planten en hoe hierdoor een meer gecontroleerde teelt en een positieve beïnvloeding van de smaak mogelijk is. Door middel van een mobiele LED Research Trolley wordt uitleg gegeven over de vernieuwende manier van plantenteelt op water met behulp van led verlichting. De intensiteit van de belichting en een combinatie van zes verschillende kleuren spelen een fascinerende rol in de ontwikkeling van de planten. Op gezette tijden is Wessel van Paassen, van Green Simplicity uit Andijk, die deze presentatie mogelijk heeft gemaakt, zelf aanwezig om toelichting te geven en vragen te beantwoorden. Meer informatie: www.sowtogrow.nl.