40MM keert 89.032 euro uit aan 115 projecten

Nieuws

VENHUIZEN - De wandelaars van de 45e 40MM-sponsorwandeltocht - die dit jaar 12 mei plaatsvond - hebben een prachtig bedrag bij elkaar gelopen van 89.032 euro. Nu het sponsorgeld nagenoeg binnen is en de projectaanvragen zijn geteld, is het tijd voor de jaarlijkse verdeling. Deze is reeds gepresenteerd aan alle projectgroepen in de verdeelvergadering. Na een zorgvuldige selectie wordt het sponsorgeld dit jaar verdeeld over 115 aanvragen.
Na de verrekening van de kosten voor de wandeling leidt dit tot een mooie uitkering van gemiddeld zevenhonderd euro per project. Het bedrag is inmiddels overgemaakt naar de 115 projecten. Zij besteden het sponsorgeld aan lokale, kleinschalige projecten die voor een structurele verbetering zorgen. Daarnaast hebben dertien van deze projecten ook in het eigen land de 40MM gewandeld, het zogeheten Wereld Wijd Wandelen. Zij hebben daarmee een extra bedrag mogen ontvangen van in totaal 4732 euro.
Kijk voor een overzicht van alle werkgroepen uit heel West-Friesland en de verschillende projecten op www.40mm.nl. Volg de 40MM ook op Facebook voor foto's en informatie over de projecten. Volgend jaar vindt de 40MM plaats op zaterdag 1 juni. Het thema van die wandeling is 'Duurzaam in ontwikkeling'.