Directeur Stephan Warnik nam namens het museum de cheque van de BankGiro Loterij in ontvangst.
Directeur Stephan Warnik nam namens het museum de cheque van de BankGiro Loterij in ontvangst. (Foto: aangeleverd)

Zuiderzeemuseum ontvangt cheque

ENKHUIZEN - Op het Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij ontving het Zuiderzeemuseum afgelopen week een cheque van totaal 757.573 euro.

Door deze flinke bijdrage kan het museum aankomend jaar onder andere de restauratie en herinrichting van het 'armoedehuisje' Zoutkamp voor het themajaar 2019 realiseren.


Deel bedrag gaat naar Zuiderzeelicht
 

Daarnaast kan de herinrichting van de Schepenhal en zalen van de vaste collectie Reis rondom de Zuiderzee 2.0 uitgevoerd worden. Ook gaat een deel van het bedrag naar de productie van de derde editie van Zuiderzeelicht.

Groot belang

Directeur Stephan Warnik nam namens het museum de cheque van de BankGiro Loterij in ontvangst. Stephan Warnik: "De steun van de loterij is van groot belang voor het Zuiderzeemuseum.

Afgelopen jaar konden we daardoor onder andere aantrekkelijke presentaties in het binnen- en buitenmuseum maken, de collectie restaureren en deze tonen aan het publiek.

Tweede editie was enorm succes

De tweede editie van Zuiderzeelicht was met bijna 15.000 bezoekers een enorm succes, mede dankzij de steun van de BankGiro Loterij.

Meer berichten