Volkskunstgroep Canteclaer.
Volkskunstgroep Canteclaer. ((Foto: aangeleverd))

Dansgroepen in Het streekpunt

HOOGKARSPEL - In België, in de mooie plaats Zwevegem, hebben ze de Volkskunstgroep Canteclaer. Zij voeren een combinatie van traditionele en nieuwe volksdansen uit. En dat doen zij in historisch verantwoorde en typisch Vlaamse kleding die past bij de tijd en het gebied waarin de dans thuishoort.

Op zaterdag 16 maart komen zij gratis en voor niks voor de Westfriezen dansen met een dansprogramma met Gentse contradansen. Dat zijn dansen uit de tijd van de renaissance (14e tot 16e eeuw) en het gezelschap draagt daarbij de prachtige kleding van de toenmalige upper class.

In Westfriesland, in de mooie gemeente Drechterland, bestaat de Oud Westfriese Dansgroep Wijdenes. Zij waren in 2012 te gast (of was het voor hen te warskip?) in Zwevegem. Op 16 en 17 maart komt Canteclaer ter verbroedering hier logeren.

Beide dansgroepen willen dat vieren door samen een dansprogramma uit te voeren. Dat doen ze in Het Streekpunt te Hoogkarspel op zaterdag 16 maart om 14.30 uur. De inloop is vanaf 14.00 uur en het programma zal rond 16.00 uur afgelopen zijn. De toegang is gratis.

Meer berichten