Kinderkookcafé.
Kinderkookcafé. ((Foto: aangeleverd))

Nieuw in Enkhuizen!

ENKHUIZEN - Na Alkmaar en Zwaag heeft nu ook Enkhuizen een Kinderkookcafé! In het kinderkookcafé koken en bakken kinderen met autisme en/of AD(H)D in groepsverband onder professionele begeleiding. Vanwege het gestructureerde karakter, zijn koken en bakken heel geschikte activiteit voor deze doelgroep.

Het samen bereiden van een recept zorgt voor veel plezier én blijkt een goed middel om kinderen sociale vaardigheden bij te brengen, zelfvertrouwen te geven en faalangst te verminderen. De groepen zijn maximaal 12 personen groot, per drie kinderen is er één professionele begeleider.

De kookcafé's worden ondersteund door de formule van Autstekend uit Alkmaar. Daar zijn inmiddels meer dan honderd kinderen die met plezier gebruik maken van het kinderkookcafé. BuroFlo raakte hierdoor geïnspireerd en heeft in 2018 samen met Autstekend een kinderkookcafé in Hoorn gestart. Dit kookcafé heeft nu op woensdag- en op zaterdagmiddag een groep.

Gezellig

Nu komt het kinderkookcafé naar Enkhuizen! In woonzorgcentrum Westerhof aan de Westerstraat in Enkhuizen kan vanaf dit voorjaar gekookt worden. Wel zo gezellig voor de daar wonende ouderen. Deze kunnen het gemaakte namelijk tijdens een sociaal samenzijn met de kinderen nuttigen. Dat is niet alleen gezellig, maar ook een prima medicijn tegen eenzaamheid.

En daar hoeft het niet bij te blijven. BuroFlo blijft op zoek naar andere plekken om ook kookcafés te starten. Opgeven kan via www.buroflo.nl. Kinderen die er gebruik van willen maken, hebben wel een verwijzing van de gemeente of een PGB nodig. Het initiatief wordt gesteund door de 7 Westfriese gemeentes.

Meer berichten