De zingende beelden van Sprookjeswonderland Enkhuizen.
De zingende beelden van Sprookjeswonderland Enkhuizen. ((Foto: aangeleverd))

Beleef de betovering

ENKHUIZEN - Sprookjeswonderland in Enkhuizen bestaat al meer dan 45 jaar. Ieder jaar is er wel iets nieuws te beleven. Zo is er vorig jaar een heuse nostalgische carrousel op het entree-plein verrezen. Het Oetang Orkest heeft een compleet nieuw onderkomen gekregen en er is een springkussen in de vorm van een lieveheersbeestje bij gekomen voor nog meer speelplezier.

Ontdek hoe de kabouters leven in het kabouterdorp en zing mee met hun vrolijke liedjes. Geniet van de vele verrassende uitbeeldingen in het sprookjesbos. In het kasteel is de prachtige musical over het verwende prinsesje Violinde te bewonderen. In het Tijdhuis neemt Vadertje Tijd je mee op een reis door de vier seizoenen. Je kunt een ritje maken op de rug van een levensechte pony, een rondje varen in de Dobberbootjes of je rustig laten rijden in de parktrein. Voor de echte durfals is er Schommelschip d'Avontuur of de Hekspeditie waarbij je een onvergetelijke reis met Heks Hupsakee maakt. Daarnaast is er een kinderboerderij en natuurlijk kun je je helemaal uitleven in de grote originele speeltuin.

Ieder voorjaar worden wel 30.000 éénjarige zomerbloeiers aangeplant die zorgen voor een ware explosie van kleur in de borders, bloembakken en baskets. Diverse winkeltjes, restaurants en picknickplaatsen maken het park helemaal compleet!

Sprookjeswonderland is tot en met zondag 27 oktober dagelijks geopend vanaf 10.00 uur en te vinden aan Kooizandweg 9 in Enkhuizen, tel. 0228-317853.

Meer informatie:
www.sprookjeswonderland.nl

Meer berichten