Genieten met het Jazz Festival Enkhuizen!
Genieten met het Jazz Festival Enkhuizen! ((Foto: Adobe Stock))

Oude tijden herleven

ENKHUIZEN - De stad Enkhuizen is altijd een uitje waard, maar één weekend in het bijzonder. Van vrijdag 14 tot en met zondag 16 juni vindt het 46e Jazz Festival Enkhuizen plaats. Een festival waar men voor kaarten -in de hoogtijdagen- een nachtje in een slaapzak doorbracht.

Mede dankzij de gestructureerde programmering, die het publiek de mogelijkheid biedt om gerichter de evenementen naar eigen smaak uit te kiezen, stijgen elk jaar de bezoekersaantallen. Liefhebbers van Trad Jazz komen vrijdag aan hun trekken tijdens de Enkhuyzer Jazz Night. De festivalband trapt dit af met daarin bekende jazzartiesten uit Nederland, België, Denemarken, Frankrijk én Australië. Het Britse Adrian Cox Quartet en de Zweedse Second Line Jazzband zwepen het publiek verder op voordat de Oriental Jazzband de avond afsluit. De volgende dag toont Junior Jazz voor de jongsten de kleurrijke Umbrella Parade. Bij de buitenpodia van het gratis Saturday City Jazz-evenement zijn, naast Trad Jazz, Blues, Hot Club de France en modernere jazzstijlen te beluisteren. Enkele uurtjes na afloop van het middagprogramma verdwijnt de muziek de Enkhuizer de cafés in voor de Kroegentocht met onder meer Electronic Jazz en Rhythm & Blues.

Gospel & Glory Celebration begint op zondag. Na anderhalf uur vol inspirerende muziek volgt een verplaatsing naar het festivalterrein van Brouwerij De Werf met het swingende Swingin' Sunday; At the Docks met onder anderen Jazz Five, inclusief food trucks en fijne bieren.

Zie voor meer informatie: www.jazzfestivalenkhuizen.nl.

Meer berichten