Overhandiging rolstoel. v.l.n.r.: Peter van Staveren, Lia Schuijt, Jeanne Hermans en Nick van Tricht.
Overhandiging rolstoel. v.l.n.r.: Peter van Staveren, Lia Schuijt, Jeanne Hermans en Nick van Tricht. ((Foto: aangeleverd))

Zonnebloem bruist van activiteiten

ENKHUIZEN - De Zonnebloem, afdeling Enkhuizen bruist van de activiteiten. Zo werd maandag een rolstoel met elektrische ondersteuning overhandigd door Nick van Tricht van De Dijk Scootmobielen op Industrieterrein Schepenwijk. Met een donatie van Rabobank Westfriesland én leverancier De Dijk werd de aanschaf mogelijk gemaakt. Peter van Staveren, Lia Schuijt en Jeanne Hermans namen het luxe vervoermiddel maar wat graag in ontvangst. De stoel is 'E-deaal', voor gasten die zelf geen rolstoel bezitten maar ook vriendelijk in gebruik voor de vrijwilligers, in een stad waar veel straten dijken zijn en veel steigers 'vals plat'.

Dinsdag was er een muzikale middag met Viswijvenkoor 'Dulle Griet' in het Strandpaviljoen op het Enkhuizerzand. Het weer was net niet mooi genoeg om het buiten plaats te laten vinden. De grote zaal was zeer goed gevuld en ook deze middag werden de gasten op de gebruikelijke manier verwend met eten en drinken. De wijven van het koor lieten zich van hun beste kant zien en brachten hun verhalen en liederen aan de man én de vrouw. De zaal werd aan de hand meegenomen naar het ruige, rauwe leven van een zeeman. Meegesleurd de rokerige kroegen in, waar drank, vrouwen en ronselaars ieder hun spelen en een onzekere toekomst het enige houvast is. Complimenten voor de muziek, de medewerkers van het Strandpaviljoen en de vrijwilligers van de Zonnebloem voor een zeer geslaagde middag.

Zaterdag waren vrijwilligers alweer op twee plekken bij supermarkten actief met het verkopen van loten. De overhandiging van het eerste lot, bij Marijke Lingerie, markeerde een aantal weken terug de start van de 50e Zonnebloemloterij. De komende maanden worden ze ook huis-aan-huis aangeboden. Ze kosten € 2,- per stuk, waarvan € 1,50 ten goede komt aan de plaatselijke afdeling, dus ten goede aan de fysiek beperkte mensen om ons heen. 'Er kan zoveel meer dan je denkt', de slagzin van vereniging de Zonnebloem, werd deze week heel zichtbaar en duidelijk in de praktijk gebracht door de vrijwilligers, met steun en sympathie vanuit de samenleving.

Meer berichten