De reunie werkgroep: Niels Jong, Colette van der Meer, Annelie Baas, Meindert Homan en Jolanda Slagter
De reunie werkgroep: Niels Jong, Colette van der Meer, Annelie Baas, Meindert Homan en Jolanda Slagter ((Foto: aangeleverd))

Grote reünie HK700 in Sporthal de Sluis

HOOGKARSPEL – In Sporthal De Sluis vindt zaterdag 2 november de grote reünie plaats ter ere van het 700-jarig bestaan van Hoogkarspel. Deze dag is in het leven geroepen voor iedereen die iets met Hoogkarspel te maken heeft. Iedereen die in Hoogkarspel woont of werkt, of er heeft gewoond of gewerkt, die er vrienden of vriendinnen heeft, in Hoogkarspel op school of een club gezeten heeft is welkom. De organisatie wil graag dat al die mensen met connecties elkaar ontmoeten in een oergezellige sfeer en heeft hiervoor een uitgebreid dag- en avondprogramma voor bedacht.

"Een stukje terugkoppeling naar vroeger"

"Voor het feestjaar van HK700 heeft de stichting verschillende evenementen bedacht", vertelt Jolanda Slagter, lid van de reüniewerkgroep. Die 700 jaar zijn een stukje geschiedenis van het dorp. Je kijkt terug naar vroeger. Daar hoorde voor ons een reünie bij, dat is een stukje terugkoppeling naar vroeger. Bij een reünie ontmoet je de mensen die je van vroeger kent."

Ontmoetingsplaats

De werkgroep wil de reünie laagdrempelig houden en nodigt iedereen met een band met Hoogkarspel uit om overdag langs te komen in Sporthal de Sluis en elkaar daar te ontmoeten. "Het is een soort ontmoetingsplaats", legt Jolanda uit. "Een plek waar je met elkaar in gesprek raakt. Want zodra dat gebeurt, komen er altijd weer herinneringen boven drijven."

's Middags vrije inloop

De middag start precies om 12.00 uur met een vrije inloop in de versierde Sporthal de Sluis. In de hal is een klein museum ingericht, met attributen van Hoogkarspel en een expositie van de familiefoto's van Hoogkarspel. "We hebben gezinsfoto's van vroeger opgevraagd, die in de sporthal te zien zijn. Dat is een feest van herkenning voor veel mensen."

Het openingswoord wordt verzorgd door de voorzitter van Stichting Hoogkarspel 700 , daarna volgt een toespraak van burgemeester Pijl. Er zijn optredens van verschillende koren, die de feestvreugde zullen inzetten, plus een stukje Westfries cabaret. Hoewel het een feest der herkenning zal zijn voor vele deelnemers, waardoor de gesprekken en het delen van nieuwtjes hoogtij zal vieren, meldt de organisatie dat ze hopen dat er de aanwezigen tijdens de optredens van de koren en het cabaret, aandacht zullen hebben voor wat er op het podium gebeurt, zodat iedereen hier optimaal van kan genieten.

Het middagprogramma duurt tot 18.00 uur. Hierna is er tijd om thuis of buiten bij de Sluis een hapje te eten. "Er zullen buiten iets van kraampjes en foodtrucks staan, onder andere een met pizza's, zodat mensen de mogelijkheid hebben iets te eten."

Avondprogramma

Het avondprogramma barst los vanaf 19.00 uur, met twee geweldige Hoogkarspeler bands en een bekende D.J. Opperstalspreker Harold Boldewijn praat alles aan elkaar. Het feest duurt tot 1.00 uur 's nachts.

"Het is zeker de moeite waard een kaart te kopen", zegt Jolanda enthousiast. "Want niet alleen is het leuk om anderen te zien, anderen willen jou ook weer eens zien en spreken!"

Kaarten voor de avond zijn te bestellen via de website www.hoogkarspel700.nl, onder webshop, en kosten 10 euro per stuk. De commissie hoopt op een maximale opkomst, maar geeft aan dat het maximum aantal personen van de avond 680 is en VOL=VOL.

Meer berichten