De locatie is een leegstaand pand in de Westerstraat, hoek Peperstraat.
De locatie is een leegstaand pand in de Westerstraat, hoek Peperstraat. ((Foto: Sanne de Jong))

UITDAGend Enkhuizen staat in startblokken

ENKHUIZEN – Dit jaar zijn mooie droge hoekjes van monumenten, diverse podia en horecaplekken gekozen voor het tweejaarlijkse evenement UITDAGend Enkhuizen. Het evenement vindt zaterdag 28 november plaats en de organisatoren staan in de startblokken om een mooi programma in elkaar te draaien. 


Het wordt een dag vol optredens, workshops, exposities en demonstraties. Een dag vol culturele kennismakingen met bekende en minder bekende culturele partijen. "We leggen graag de nadruk op een interactief geheel," legt Sanne de Jong, coördinator van UITDAGend Enkhuizen uit. "Een dag vol uitvoeringen, waarbij het publiek kan meedoen en mee maken."
Sanne heeft al diverse gesprekken gevoerd met eigenaren van diverse locaties. "De Drommedaris heeft toegezegd, De Nieuwe Doelen doen weer mee, net als de Werf en de Westerkerk. Allemaal prachtige locaties om iets moois te verzorgen." Eerdere deelnemers aan de dag hebben hun medewerking weer toegezegd. Zoals TGD, Theatergroep Drom, theaterscholen de Cast en jeugdtheater Dondersteen. 

Plannen
De invulling voor de dag moet nog gemaakt worden, hiervoor zijn plannen genoeg. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat een voorstelling of workshop in een speciale locatie als een winkel of café plaatsvindt. "We willen heel graag dat de makers de bezoekers tijdens deze dag meenemen om iets te doen of te voelen. Een verhalenactiviteit in de Bibliotheek, of schilderen op een specifieke plek. Alles staat nog open."
Om te inventariseren welke culturele makers, creatievelingen, ondernemers en organisatoren een steentje willen en kunnen bijdragen worden bijeenkomsten georganiseerd. De eerste had dinsdag 5 februari plaats in de Drommedaris. Tijdens deze bijeenkomst deelden de deelnemers van vorig jaar hun ervaringen met nieuwe aanbieders. Er volgen meerdere meetings waarop mensen met overeenkomstige activiteiten samenwerkingen kunnen aangaan en de plekken en ruimtes die nodig zijn bedacht en aangegeven kunnen worden. 
Sanne lacht en meldt: "Vorige keer hebben wij in drie maanden tijd alles in elkaar gezet. Dat bleek erg hectisch, vandaar dat we dit jaar op tijd beginnen. Tijdens deze eerste inventarisatie-avond was naast het bestuur: Bram Sluis en Pieter Groot, ook wethouder Dorus Luyckx aanwezig van, onder andere, Kunst en Cultuur en het Sociaal Domein." 

Meer berichten