Eén van de inzendingen van vorig jaar: Eilandspolder nabij Driehuizen.
Eén van de inzendingen van vorig jaar: Eilandspolder nabij Driehuizen. ((Foto: Rinco Bakker))

Doe mee aan de zomerse fotowedstrijd

REGIO - Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) houdt van 1 augustus tot en met 15 september de fotowedstrijd 'Water. Geniet ervan!'. Het waterschap vraagt inwoners om mooie foto's te maken van genieten in/op/aan het Noord-Hollandse water.

Meedoen aan de fotowedstrijd kan tot en met 15 september 2019 via www.wedstrijd.veiligschoonvoldoende.nl. Daar kan ook gestemd worden op de mooiste foto. Voor de top 5 zijn er 'spetterende' prijzen, zoals een tochtje met een fluisterboot, familiekaart voor het Zuiderzeemuseum en een workshop suppen (stand-up paddle surfing).

Zomers genieten veel mensen van het oppervlaktewater: ze zwemmen, varen en vissen wat af. Onder andere dankzij de aanleg van rioleringen en rioolwaterzuiveringsinstallaties is het water in tijden niet zo schoon en gezond geweest. Om inwoners daar meer bewust van te maken en te laten zien wat zij zelf kunnen doen voor schoon en gezond water, is HHNK in juni de campagne 'Water. Geniet ervan!' gestart. De fotowedstrijd is daar een onderdeel van. Meer informatie over de campagne: www.veiligschoonvoldoende.nl.

Meer berichten