Bourke parkiet.
Bourke parkiet. ((Foto: Toos Brink))

Tropische vogeltjes in het Streekbos

BOVENKARSPEL - Groen, geel, blauw, paars en rood, met kuifjes, lange staartveren, gespikkelde borstveertjes of sierlijke vleugels. Tropische vogels zijn een lust voor het oog, kleine exotische pareltjes waar 'gewone' vogels vaak maar bleekjes bij afsteken.

Sommige van deze uitheemse schoonheden, zoals zebravink of grasparkiet, worden al sinds jaar en dag door de mens als huisdier gehouden, in een volière binnen of buiten. Bij het IVN in het Streekbos, aan de Veilingweg in Bovenkarspel, vindt men zondag 18 augustus vanaf 14:00 uur een speciale inloopmiddag plaats boordevol informatie over het houden en verzorgen van tropische volièrevogels. Waar kunnen vogelliefhebbers deze beestjes (verantwoord) aanschaffen? Waar komen ze oorspronkelijk vandaan? Wat eten ze? Wat hebben ze allemaal nodig aan verzorging? En hoe oud kunnen ze worden? Kees Vlaar, gids bij IVN West-Friesland, weet er van alles over te vertellen en zit klaar om alle vragen te beantwoorden.


Geachte dames en heren,


Wij stellen het zeer op prijs indien u aan de in het bijgaand persbericht vermelde activiteit(en) aandacht wilt besteden in uw editie en/of op uw website.


Met dank voor uw medewerking.


Hartelijke groet,

Namens het IVN West-Friesland,

Toos Brink
Telefoon 0228 512316
Email t.brink@ivn-westfriesland.nl

Disclaimer
De informatie in dit e-mailbericht is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde en heeft daarmee de status vertrouwelijk. Openbaarmaking, vermenigvuldiging, verspreiding en/of verstrekking van deze informatie aan derden is niet toegestaan zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van een van de bedrijven (Rodi Media B.V., Rodi Rotatiedruk B.V. en Rodi Verspreiding B.V.) binnen de Rodi Holding B.V.. Rodi Holding B.V. wijst iedere aansprakelijkheid af voor schade ten gevolge van een onjuiste, onvolledige en ontijdige verzending en ontvangst van de inhoud van deze e-mail. Wij zijn niet aansprakelijk voor eventuele virussen. U wordt verzocht bij onjuiste adressering de afzender direct te informeren en het bericht te vernietigen. Wij adviseren u om bij twijfel over de juistheid of de volledigheid van het e-mailbericht contact met de afzender op te nemen. Indien u niet akkoord gaat met bovengenoemde voorwaarden dient u deze e-mail direct te retourneren aan verzender, o.v.v. "niet akkoord disclaimer" en dient deze e-mail als niet verzonden te worden beschouwd. Bij gebruik van de inhoud van deze e-mail aanvaardt u de disclaimer.

20198persb_tropischevogels18819_6098.docx

IVN West-Friesland Streekbos Paviljoen

Veilingweg 21a

1611 BN Bovenkarspel

0228 520486

www.ivn-westfriesland.nl

secretaris@ivn-westfriesland.nl

Persbericht Bovenkarspel, 6 juli 2019

Tropische vogeltjes in het Streekbos

Groen, geel, blauw, paars en rood, met kuifjes, lange staartveren, gespikkelde borstveertjes of sierlijke vleugels. Tropische vogels zijn een lust voor het oog, kleine exotische pareltjes waar "onze" vogels vaak maar bleekjes bij afsteken. Sommige van deze uitheemse schoonheden, zoals zebravink of grasparkiet, worden al sinds jaar en dag door de mens als huisdier gehouden, in een volière binnen of buiten.

Op zondag 18 augustus, vanaf 14:00 uur 's middags, is er bij het IVN in het Streekbos een speciale inloopmiddag boordevol informatie over het houden en verzorgen van tropische volièrevogels. Waar kan je ze (verantwoord) aanschaffen? Waar komen ze oorspronkelijk vandaan? Wat eten ze? Wat hebben ze allemaal nodig aan verzorging? En hoe oud kunnen ze worden? Kees Vlaar, gids bij IVN West-Friesland, weet er van alles over te vertellen en zit klaar om al uw vragen te beantwoorden. Tot ziens!

Fotobijlage: Bourke parkiet Toos Brink (bij plaatsing graag vermelden).

Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Voor meer informatie kunt u bellen naar Kees Vlaar, telefoon 0229 542131.

Hartelijk dank voor plaatsing of vermelding,

Namens IVN West-Friesland,

Dave Boots en Toos Brink PR

telefoon 0228 512316 privé

mail t. brink@ivn-westfriesland.nl

Meer berichten