Politieke partijen in Stede Broec zoeken versterking.
Politieke partijen in Stede Broec zoeken versterking. ((Foto: aangeleverd))

Weet jij hoe gemeenteraad werkt?

STEDE BROEC - Politieke partijen in Stede Broec zoeken versterking. De gemeente organiseert om die reden een cursus van drie avonden in oktober waarin alle ins en outs van het raadswerk worden toegelicht.

Hoe komt gemeenteraad tot besluit?

Iedereen met interesse voor raadswerk kan zich kosteloos aanmelden. Burgemeester Ronald Wortelboer en griffier Yvonne Hermans begeleiden de workshop samen.

Speeddate

Griffier Yvonne Hermans: "Veel politieke partijen kunnen nog wel wat nieuwe enthousiaste leden gebruiken. Inwoners weten niet wat het raadswerk inhoudt of hebben het idee dat ze niet genoeg kennis hebben om politiek actief te worden. Tijdens de workshops krijg je antwoord op vragen als 'Hoe komt de raad tot een besluit?' en 'Welke taken en rollen heeft de raad hierin?' Aan het eind van de tweede sessie is er ruimte voor een speeddate met raadsleden. Zo kun je een beter beeld te krijgen van de politieke partijen. De derde bijeenkomst bestaat uit het bijwonen van een raadsvergadering."

Invloed uitoefenen

Na afloop van de reeks kunnen deelnemers zelf beslissen of ze zich willen aansluiten bij één van de politieke partijen. Dat is trouwens niet verplicht. Ook mensen die meer willen weten hoe je invloed kunt uitoefenen op de lokale besluitvorming, zijn van harte welkom.

Burgemeester Ronald Wortelboer: "Ik kom dagelijks mensen tegen met hele goede ideeën en mensen die ontzetten betrokken zijn bij onze gemeenschap. Misschien zijn er ook mensen bij wie het idee om politiek actief te worden, is opgekomen."

Deelname certificaat

De bijeenkomsten zijn 16 en 30 oktober. Donderdag 31 oktober is een bezoek aan de raadsvergadering. Aanmelden via stedebroec.nl/workshopraadslid. Deelname is gratis.

Meer berichten