Het herenvolleybalteam in actie
Het herenvolleybalteam in actie ((Foto: (Machella Volgers)))

SuperSaturday in De Drecht

ENKHUIZEN - "Het werd pas laat in het seizoen duidelijk dat ons herenteam de kans kreeg in de tweede divisie te gaan volleyballen. Als gevolg hiervan moesten ze accepteren de wedstrijden in de noordelijke provincies van Nederland te spelen." Pim Jorna, enthousiast lid van volleybalvereniging Madjoe legt uit dat als gevolg hiervan, het top-heren- en damesteam verschillende wedstrijdnummers kregen toebedeeld. "Als gevolg hiervan spelen de heren niet meer gelijk met de dames, zoals we gewend zijn. Het is daarom heel prettig dat zaterdag 2 maart beide teams thuis spelen, in sporthal De Drecht."

Volleybal-vereniging Madjoe speelt thuiswedstrijden

"Eindelijk spelen de teams weer bij elkaar, dat is voor ons super, vandaar dat wij SuperSaturday organiseren." Toevallig komt het zo uit dat de heren tegen de koplopers spelen. Daarom hoopt de vereniging op veel supporters. "De mannen doen het goed, de vrouwen hebben het moeilijker, spelen met steun van een thuispubliek is daarom heel prettig."

Drecht en Sprong

De volleybalvereniging gebruikt naast sporthal De Drecht nog steeds sporthal De Sprong om te trainen. Dat De Sprong uiteindelijk gesloopt gaat worden, is bekend, het is alleen nog niet duidelijk wanneer. Twee jaar geleden kreeg de vereniging de mogelijkheid om het thuishonk te verplaatsen naar de kantine van De Drecht. "We mochten de kantine inrichten als clubhuis van Madjoe," legt Pim uit. "Daar hebben wij dankbaar gebruik van gemaakt. We hebben de kantine opgeknapt en sfeervol ingericht, zo is het echt ons thuishonk geworden."

Teveel geluid

In de Sprong kon Madjoe gebruik maken van één veld, in de Drecht zijn er vier, waardoor meerdere teams samen kunnen trainen en spelen. Toch zal het trainen in De Sprong niet lang meer mogelijk zijn. "Voorheen hingen er houten sponsorborden in de Sprong, deze staan bij wedstrijden om het center court in De Drecht. Reclame mag, alleen moesten we nadenken over een andere manier, omdat het zo teveel geluid maakte. Er moest een meer geluidswerende manier gevonden worden." Ditmaal is het Caroline Appelo, eveneens Madjoe-lid, die vertelt dat er veel gesprekken zijn geweest met de gemeente om te bepalen wat er in plaats van de borden gebruikt kon worden.

Reclamedoeken

"In overleg met een drukkerij zijn we gekomen op reclamedoeken. We hebben hier testen mee gedaan en deze waren goed genoeg om op te hangen. Op deze manier kunnen we de reclame weer definitief in de hal houden."

Carnaval

Tijdens de Superzaterdag is daarom reden voor driedubbel feest: beide teams spelen thuis, de sponsordoeken hangen en daarbij is het ook nog carnaval-weekend. "De activiteitencommissie heeft daarom geregeld dat kinderen die meekomen, geschminkt kunnen worden." lacht Caroline.
Speeltijden: Dames 1, 16:50 uur; Heren 1, 18:30 uur. "Komt allen, hoe meer zielen, hoe meer vreugd!"

 

Meer berichten