Het is weer pannenkoekendag!
Het is weer pannenkoekendag! ((Foto: aangeleverd))

Pannenkoeken bakken in de regio

REGIO - De dertiende editie van Nationale Pannenkoekdag brengt nog meer kinderen en ouderen samen om te genieten van pannenkoeken. Maar liefst 1.490 scholen, waarvan 132 scholen in Noord-Holland, organiseren het pannenkoekfeest voor 79.000 ouderen. In totaal bakken kinderen die dag naar schatting 162.500 pannenkoeken, bijna een kwart meer dan vorig jaar. Ook de basisscholen De Tweemaster in Enkhuizen en De Hussel in Grootebroek doen mee!

Op Nationale Pannenkoekdag worden opa's en oma's en ouderen uit de buurt die zelfstandig of in een verzorgingshuis wonen, in het zonnetje gezet. Samen pannenkoeken eten blijkt een ideaal recept om wat extra aandacht te besteden aan de oudere medemens.

Bakken met je hart

Maar liefst een op de vier ouderen voelt zich eenzaam. "Met Nationale Pannenkoekdag geven we opa's en oma's en ouderen uit de buurt die zelfstandig of in een verzorgingshuis wonen, graag een beetje extra aandacht. Dit jaar werken we samen met stichting 'Met je hart' die eenzame ouderen verbindt door ervoor te zorgen dat ze elkaar én anderen ontmoeten. Daarom heeft Nationale Pannenkoekdag 2019 het thema Pannenkoeken bakken met je hart", zegt Elles van den Berg namens Koopmans.

Pannenkoekrecords het enorme enthousiasme van leerlingen, juffen en meesters blijft de belangstelling voor Nationale Pannenkoekdag groeien. Tijdens deze dertiende editie doen bijna 1.500 scholen in Nederland mee, dat zijn 250 scholen meer dan vorig jaar. In heel Nederland gaan 75.000 leerlingen voor 79.000 ouderen zo'n 162.500 pannenkoeken bakken. Dat is een kwart meer dan in 2018. Daarvoor krijgen ze 16.250 Koopmans Pannenkoekmixen, 3.250 Tefal pannenkoekpannen en 40.625 koksmutsen.

Meer berichten