The Challenge.
The Challenge. ((Foto: aangeleverd))

Woodstock in Café van Wervershoof

WERVERSHOOF - Het is 50 jaar terug dat het memorabele Woodstock festival gehouden werd. "Daar gaan we deze dag op terugkijken, luisteren en genieten. Dat doen we samen met Loek Boon en Rene Dol (SMEW Classics) in de vorm van live muziek, video, vinyl, eten en drinken", aldus een van de organisatoren.

"Voor de live muziek hebben we The Challenge uit Hoogkarspel bereid gevonden om bij ons een try-out te doen. Drie dagen van liefde en muziek in het plaatsje Bethel in Amerika op het land van Max Yasgur. Het was in augustus 1969 dat dit eerste festival plaats vond. Wij houden het op een dag en proberen daar een chronologisch beeld te geven wat er allemaal gebeurde op het festival."

Prachtige opnamen

"We zijn in het bezit van een mooie Blue-ray movie waar prachtige opnamen op staan. Als je er bij stil staat dat de opnames 50 jaar oud zijn, zijn de opnamen nog van een hoge kwaliteit. Prachtige beelden van Crosby,Stills en Nash, Santana, Jefferson Airplane, de legendarische Joe Cocker, de geweldige afsluiter Ten Years After en natuurlijk nog veel meer. Natuurlijk draaien Loek en Rene het nodige vinyl, en in de avond dus twee keer drie kwartier the Challenge. Wij zorgen voor wierook en voedsel uit die tijd, ook proberen wij als organisatie er als hippie uit te zien. Het zou heel fijn zijn als het publiek ook als hippie verkleed zou zijn."

Namens SMEW classics graag tot ziens op 23 maart in het Café van Wervershoof. Vrij entree. Aanvang 17.00 uur.

Meer berichten