Er werd flink gesponsored, onder andere door Nh1816 en Vrolijk fd
Er werd flink gesponsored, onder andere door Nh1816 en Vrolijk fd ((Foto: aangeleverd))

10.000 euro voor Westfriese gezinnen

ENKHUIZEN - 550 deelnemers aan de Westfriese Struuntocht liepen afgelopen zaterdag 10.000 euro bij elkaar voor Stichting Leergeld Westfriesland, Kinderkledingbank
Hoorn en Kinderkledingbank Stede Broec.

Tijdens deze tocht wandelden deelnemers door de straten langs en in een enkel geval zelfs dwars door bijzondere, soms monumentale, panden. Daarnaast was het een mooie manier iedereen de prachtige regio Westfriesland, en in het
bijzonder de stad Enkhuizen te laten zien. Deelnemers kregen de gelegenheid om binnen te kijken waar je normaal niet zo gauw komt. De organiserende partijen zijn trots op wat Enkhuizen te bieden heeft. "Dat hebben we op deze manier aan alle deelnemers laten zien; Enkhuizen boeit!" aldus secretaris Natalie Huijsman. Er liep ook een aantal kinderen mee, waarop de open studio van WEEFF Radio grote indruk maakte. De organisatie is een samenwerking van vier serviceclubs in/rond Enkhuizen: Kiwanis Westfriesland, Lions Enkhuizen, Rotary Enkhuizen en JCI Het Grootslag.

Slotfeest

"Het is de eerste keer dat we de Westfriese Struuntocht organiseerden. We eindigden met een slotfeest in Brouwerij de Werf. Daar kwam natuurlijk al gauw de vraag wanneer de volgende Westfriese Struuntocht is", legt voorzitter Henk Driessen nader uit. "We gaan nog evalueren, maar als er een volgende stad in Westfriesland geinteresseerd is, horen we dat graag."

Verrassende route

De exacte route was tot het laatste moment een verrassing. "Het was absoluut geen saaie wandeltocht, maar een 'belevenistocht'. Niet voor niets is de slogan "Ontdek het onverwachte", verklapt het bestuur. Zo konden deelnemers dwars door binnenmuseum van het Zuiderzeemuseum, zagen ze in de kerken waarom deze zo bijzonder waren en soms ook plannen voor de toekomst, zoals in de school De Tweemaster. Onderweg werden de wandelaars verwend met onder andere drinken, eten.

Sponsoren

Sponsoren en vrijwilligers bedankt! Zonder sponsoren was het niet gelukt dit mooie bedrag bij elkaar te krijgen. Bedankt nh1816, RegioBank, Vrolijk fd en Westfriesland Fonds. Ook wil de organisatie alle vrijwilligers bedanken die met vele handen licht werk maakten.

Meer berichten