Gemeente heeft voor Tiny Houses twee locaties in beeld.
Gemeente heeft voor Tiny Houses twee locaties in beeld. ((Foto: aangeleverd))

Twee locaties in beeld voor Tiny Houses

ENKHUIZEN - De gemeente Enkhuizen en Welwonen hebben twee locaties op het oog voor het plaatsen van in totaal circa acht Tiny Houses. De ene locatie bevindt zich aan het einde van de straat Berrie. Het is een open terrein dat momenteel is ingericht als grasveld. De andere locatie ligt iets zuidelijker, aan de Melkbon.

Beide locaties in de wijk Gommerwijk zijn groot genoeg voor elk vier Tiny Houses. Het precieze aantal huisjes is afhankelijk van de definitieve inrichting van de beide terreinen.

Wat is een Tiny House?

Tiny House is een moderne, snelle en waardevolle woonvorm. Kleine energiezuinige huisjes van circa 39 m2 gebruiksoppervlakte. Ze worden aangesloten op de riolering en voorzien van water en elektra. De Tiny Houses zijn ontworpen voor eenpersoonshuishoudens, maar zeer zeker ook bewoonbaar voor twee personen. De huisjes staan doorgaans in één dag en alles zit erop en eraan.

Welkome aanvulling

Vooral voor jongvolwassenen van 23 jaar en ouder zijn Tiny Houses een welkome aanvulling op de woningvoorraad in Enkhuizen. Op dit moment worden de voorbereidingen getroffen door de gemeente Enkhuizen en Welwonen. De omwonenden van de locaties worden geïnformeerd en de RO-procedure wordt in gang gezet. Daarna kunnen de huisjes worden besteld. Als alles volgens planning verloopt kunnen de Tiny Houses in het vierde kwartaal van dit jaar worden geplaatst.

Meer informatie op www.tinyhouse-enkhuizen.nl

Meer berichten