Het Kennemer Jeugdorkest.
Het Kennemer Jeugdorkest. ((Foto: aangeleverd))

Kennemer Jeugd Orkest in Zuiderkerk

ENKHUIZEN - Het Kennemer Jeugd Orkest (KJO) uit Haarlem e.o. verzorgt 2 mei een familieconcert in de Zuiderkerk in Enkhuizen. Het concert start om 15.30 uur en de toegang is gratis. Op het programma staan bekende klassieke werken, maar ook musicaltoppers van Lloyd Webber en muziek uit Pirats of the Caribbean. Het concert is sluitstuk van de jaarlijkse orkesttournee van het Kennemer Jeugd Orkest.

De orkesttournee is het jaarlijks hoogtepunt voor het KJO. Dit jaar vaart het volledige orkest per viermaster over het IJsselmeer en de Waddenzee. Donderdag 2 mei meert het orkest in de middag aan in de haven van Enkhuizen.

Programma orkesttournee

Het volledige programma luidt: 29 april: bezoek Medemblik, concert in de Bonifatiuskerk, Kerkplein 9. Aanvang: 19.00 uur. 30 april: bezoek Texel, concert in De Burgt, Binnenburg 2, Den Burg. Aanvang: 15.30 uur. 1 mei: bezoek Stavoren, bij mooi weer concert op het dek van Summertime in de haven van Stavoren. 2 mei: bezoek Enkhuizen, concert in de Zuiderkerk, Zuiderkerksteeg 1. Aanvang: 15.30 uur

Alle concerten zijn gratis toegankelijk en duren een uur. Dirigent Matthijs Broers, geboren en getogen in Enkhuizen geeft tijdens het concert een toelichting op de muziekstukken.

Kennemer Jeugd Orkest

Het Kennemer Jeugd Orkest is in 1995 ontstaan door een samengaan van het Haarlems Jeugd Orkest en het Bloemendaals Jeugd orkest. In het orkest spelen jonge mensen van 14 tot 21 jaar. Zij krijgen les bij een van de muziekscholen in de regio of van privé-docenten. Onder de bezielende leiding van dirigent Matthijs Broers en repetitoren die hun sporen in de muziek hebben verdiend, werken de orkestleden aan hun techniek, interpretatie en hun persoonlijke stijl. Het KJO vervult een brugfunctie tussen de orkesten en ensembles van de muziekscholen en de amateur- en studentenorkesten.

Meer berichten