Verhalenverteller Johan.
Verhalenverteller Johan. ((Foto: aangeleverd))

Geschiedenis Enkhuizen komt tot leven

ENKHUIZEN - De geschiedenis van Enkhuizen komt zondag 12 mei op een unieke manier tot leven tijdens de Storytrail stadswandeling.

Verhalenverteller Johannes van theatergezelschap Stadsavonturen gidst zijn publiek door de binnenstad. Onderweg vertelt hij de mooiste, vreemdste en spannendste verhalen uit de stadshistorie. De stadswandeling met Johannes is een bijzondere belevenis. De verteller neemt zijn publiek mee naar de tijd dat Enkhuizen nog Meester van de Zuiderzee was. Wandelend door straten en stegen verdwaalt men in een stad vol wonderlijke sagen en legenden.

Oog in oog

Deelnemers kunnen niet alleen genieten van prachtige kerken, poorten en pakhuizen, maar maken ook kennis met de mensen die daar woonden en werkten. Men komt oog in oog te staan met kooplui, matrozen, zeevaarders en zielverkoopsters. En gaat met hen op avontuur. Hun lang vervlogen verhalen worden ontdekt. Slenter langs de verstilde grachten, ga op bezoek bij de beroemde stadsdokter, vaar het zeegat uit en beleef als klap op de vuurpijl het ongelooflijke verhaal van het Rode Paard.

De Storytrail stadswandeling Enkhuizen begint op zondag 12 mei om 14.00 uur. Reserveren is noodzakelijk: www.storytrail.nl/stadswandeling-enkhuizen. Reserveer nu met kortingscode STORYTRAIL9AL4479 en betaal slechts € 12 per persoon (kinderen: € 6,35).

Lees ook

Meer berichten