Het team dat in actie kwam voor het Ronald McDonaldhuis.
Het team dat in actie kwam voor het Ronald McDonaldhuis. ((Foto: aangeleverd))

Hardlopen voor het Ronald McDonaldhuis

ENKHUIZEN - Het team van PUUR Personal Training bestaat uit tien hardlopers en vele andere vrijwilligers zoals fietsers, masseurs en een teammanager. In het weekend van 22 en 23 juni gaat het team de sponsorloop van het Ronald McDonald Kinderfonds hardlopen. Ze lopen als team in estafettevorm 240 kilometer in 24 uur. Dwars door Nederland. Het team loopt voor het Ronald McDonaldhuis Emma in Amsterdam.

Teamleden Patrick en Manon uit Enkhuizen hebben de situatie meegemaakt, dat zij gebruik moesten maken van het Ronald McDonaldhuis Emma in Amsterdam. Op 17 oktober 2017 werd hun zoon geboren na een zwangerschap van maar 26 weken en 4 dagen. Hij woog op dat moment nog maar 865 gram. Een hele spannende, onzekere periode brak aan. Ruim drie maanden verbleven zij in het Ronald McDonalds huis Emma Amsterdam. "Wat waren we blij toen we hoorden dat er een plekje vrij was voor ons!"

Een thuis, ver van huis

"Tijdens die periode hebben we meerdere malen tegen elkaar gezegd, dat als we straks weer echt thuis waren, we nog een keertje terug zouden gaan om te koken voor de mensen die op dat moment in het huis zouden zitten. Dit hebben we afgelopen december dan ook gedaan. Erg leuk en speciaal. Tijdens het mailcontact met het huis over een datum om te gaan koken kwam de vraag of wij mee willen doen met de HomeRun omdat ze zeiden: 'Jullie zijn toch die sportieve familie?' Eerlijk is eerlijk, Patrick was meteen enthousiast, maar Manon twijfelde nog even. "Haal ik dit wel? Totdat Patrick deze woorden uitsprak: onze zoon had geen keus, die moest vechten. Opgeven was geen optie... Toen was ik om!"

De lopers van het team zijn al maanden in voorbereiding voor deze speciale uitdaging. Met speciale trainingsschema's, opgesteld door Personal Trainer Patrick van PUUR PT, wordt iedereen klaar gestoomd om in 24 uur 24 kilometer te kunnen hardlopen. Het team doet als voorbereiden onder andere mee aan diverse hardloopwedstrijden.

Benefiet galadiner

Het doel als team is om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Daarvoor worden er de komende periode diverse acties georganiseerd, zoals een groots Benefiet galadiner op 9 mei in de Witte Valk in Zwaag. Als team organiseren zij een volledig verzorgde avond met een culinair zesgangen diner en wijnarrangement. Tijdens deze avond wordt een veiling worden georganiseerd, met als kavel onder andere een gesigneerd Ajaxshirt van Nederlands duurste voetballer Frenkie de Jong, een gesigneerd shirt van Justin Kluivert, die hij droeg tijdens de wedstrijd AS Roma-AC Milan. Daarnaast zijn er nog vele andere veilingitems. Voor deze avond aanmelden kan via info@puur-pt.nl

DIVA Bingo

Daarbij organiseert het team op 15 mei een DIVA Bingo in Eetcafe 't Kennet in Venhuizen. Alle prijzen die deze avond worden gewonnen zijn beschikbaar gesteld door bedrijven, zodat de hele opbrengst ten goede komt aan het Ronald McDonaldhuis. Nog ruim twee maanden en dan is het zover! Het team heeft er veel zin in en hoopt zoveel mogelijk geld te kunnen binnenhalen, daarnaast kunnen zij zelf hun eigen grenzen verleggen met deze hardloopuitdaging.

Meehelpen? Graag! Neem deel aan het Benefiet diner of de DIVA Bingo. Zodat dat zieke kinderen hun ouders dichtbij hebben. Voor meer informatie, kijk op Facebookpagina met de vorderingen: https://www.facebook.com/Homerun-PUUR-PT-209861999940015/

Meer berichten