KidzFit nieuw in Enkhuizen!

Partnerbijdrage
Gezond bewegen bij Kidz Fit
Gezond bewegen bij Kidz Fit (Foto: (Beeld aangeleverd))

ENKHUIZEN - Al eens van KidzFit gehoord? Het is belangrijk dat kinderen minimaal twee keer per dag 30 minuten bewegen. KidzFit wil hier graag aan bijdragen. KidzFit doet mee aan sportieve evenementen, organiseert kinderfeestjes, geeft lessen op scholen, BSO en kinderdagverblijf en heeft elke zaterdagochtend een eigen training: fungym.

Partnerbijdrage dossier

De activiteiten van KidzFit bestaan uit sport en spel waarbij gebruik wordt gemaakt van de twaalf leerlijnen van bewegingsonderwijs. Hierdoor ontwikkelingen de kinderen hun motorische vaardigheden zo allround mogelijk. KidzFit vindt het erg belangrijk dat kinderen leren samen (buiten) spelen, daarom worden sporten en spellen aangeboden die de kinderen ook in hun eigen buurt zouden kunnen doen. Dit stimuleert de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen. Fungym is een training die KidzFit aanbiedt voor kinderen van drie tot en met twaalf jaar. De trainingen zijn te vergelijken met de gymlessen op school. Kort samengevat fungym staat voor bewegen met plezier, zelf reguleren, verschillende sporten ontdekken, persoonlijke aandacht en stimulering van motorische, sociale- en emotionele ontwikkeling. Dat houdt in dat ernaar wordt gestreefd kinderen met plezier te laten bewegen. Niet ieder kind ervaart bewegen als leuk. Daar kan KidzFit verandering in brengen. Door kinderen te laten bewegen op hun eigen niveau, zullen ze meer succes ervaringen beleven, wat het plezier in bewegen stimuleert. Bij fungym leren ze zelf te reguleren. Dit betekent dat ze zelf een tikspel kunnen leiden, samen met andere kinderen afspraken kunnen maken over regels, hulp verlenen, en zelf om tips durven te vragen als het even niet lukt.

In samenwerking met verschillende sportverenigingen in Enkhuizen en omstreken wordt sport aangeboden. Op deze manier kan van alle sporten een beetje worden geproefd zonder van vereniging naar vereniging te hoppen. Een sport gevonden die leuk is? Via KidzFit is de eerste training bij de vereniging gratis. Doordat de groepen van fungym niet groter worden dan vijftien kinderen per groep is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Er is ruimte voor vragen, persoonlijke feedback en ieder kind wordt gezien. De basis wordt gelegd voor de motorische ontwikkeling. Tijdens de lessen wordt gebruik gemaakt van de twaalf leerlijnen van bewegingsonderwijs. Dit betekent dat kinderen een zo allround mogelijk sport, spel en beweeg aanbod krijgen. Kinderen ontwikkelen zich ook op sociaal en emotioneel gebied. Dat wil zeggen dat kinderen leren om gaan met emoties, zelfbeeld en relaties.

Kom gerust een keertje kijken. Dit kan 's zaterdags op 1 juni, 8 juni, 15 juni en 22 juni van 10.00 tot 11.00 uur. Meer info: www.kidzfit.nl