Alle mogelijke verschillende stijl in de gitaarmuziek komen aan bod.
Alle mogelijke verschillende stijl in de gitaarmuziek komen aan bod. ((Foto: aangeleverd))

Zuiderzeemuseum Gitaarfestival op Vaderdag

ENKHUIZEN - Tijdens het jaarlijkse Gitaarfestival - zondag 16 juni, Vaderdag - in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen spelen tweehonderd gitaristen hun muziek op verschillende locaties in het binnen- en buitenmuseum. Dit jaar ligt de nadruk op fado en gypsy swing. Er treden bekende artiesten op zoals Fernando Lameirinhas, Maria de Fátima, The Rosenbergs – Masters of Swing en T-5 met grootheden Peter Tiehuis en Theo de Jong, Magda Mendes, Pigalle en Reinier Voet.

Stichting de GitaarSalon organiseert al voor het achtste jaar het Gitaarfestival in samenwerking met het Zuiderzeemuseum, Nico Nap Foundation, Stingray Brava en Stingray DJAZZ. Op dit ultieme gitaarfeest spelen internationale beroemdheden, regionale grootheden, gitaar-leerlingen en studenten van conservatoria naast fado en gypsy swing, onder andere tango, flamenco, blues, klassiek, jazz, hotclub, singer-songwriter- en fingerstyle. De musici treden solo, in kleine bezetting en in gitaarorkesten op. Tijdens het Gitaarfestival klinken in het Zuiderzeemuseum echt álle mogelijke verschillende stijlen in de gitaarmuziek.

De gitaristen treden tussen 11.00 en 17.00 uur op. Kijk voor meer informatie op www.gitaarsalon.nl. Het Gitaarfestival is voor alle museumbezoekers gratis toegankelijk. Tegen het normale bezoekerstarief krijgen bezoekers deze Vaderdag de bijzondere muzikale gitaarlekkernijen gratis erbij.

Meer berichten