Lekker wandelen voor het goede doel in Enkhuizen.
Lekker wandelen voor het goede doel in Enkhuizen. (Foto: VINCENT DE VRIES RODI MEDIA)

Wandelen voor goede doelen

ENKHUIZEN - De deelnemers aan de eerste Westfriese Struuntocht wandelen zaterdagavond 23 maart vanaf 19.00 uur door de straten van Enkhuizen op zoek naar de bijzondere, soms monumentale, panden, naar verborgen straatjes, bedrijven, scholen en moderne architectuur. "Het wordt een avond wandelen, ontdekken en beleven", besloot de voorzitter van de stichting Westfriese Struuntocht Henk Driessen. 

De Westfriese Struuntocht is een wandeling van ongeveer zeven kilometer door Enkhuizen. Ook is er een speciale, verkorte route voor kinderen. Met de Westfriese Struuntocht wil de organisatie geld ophalen voor twee goede doelen in Westfriesland, die gezinnen ondersteunen die het hoofd moeizaam boven water houden. Namelijk Stichting Leergeld Westfriesland en Kinder Kleding Bank Hoorn. 
 
Enkhuizen in de spotlights 


Daarnaast is het een mooie manier iedereen te laten kennis maken met de regio Westfriesland en deze editie de stad Enkhuizen. Deelnemers krijgen de gelegenheid om binnen te kijken in instellingen en gebouwen waar men normaal niet zo gauw komt. De organiserende partijen zijn trots op wat Enkhuizen te bieden heeft. "Dat willen we aan iedereen laten zien; Enkhuizen boeit!", zegt secretaris Natalie Huijsman.  
 De organisatie is een samenwerking van vier serviceclubs in/rond Enkhuizen: Kiwanis Westfriesland, Lions Enkhuizen, Rotary Enkhuizen en JCI Het Grootslag. 


?  
Slotfeest
"Het is de eerste keer dat een dergelijk evenement in Enkhuizen wordt gehouden. We verwachten dat de wandeltocht ongeveer drie uur in beslag neemt, maar ieder loopt natuurlijk in een eigen tempo. Alhoewel het een mooi gezicht zal zijn om zo'n lange sliert mensen te zien lopen door de omgeving. We eindigen met een slotfeest in Brouwerij de Werf. Deelnemers krijgen gratis toegang tot dit slotfeest en daar kan men nog even napraten over de route en de belevenissen onderweg", legt Henk Driessen nader uit. 

Route
De exacte route wordt tot het laatste moment geheim gehouden, maar er staan in elk geval een aantal parken, horeca-instellingen, winkels, musea, monumentale panden, bedrijven, scholen en sportinstellingen op de en onderweg is veel te zien en te horen door de begeleiding onderweg van culturele en muzikale acts tijdens de tocht. Het is absoluut geen saaie wandeltocht, maar een 'belevenistocht', verklapt het bestuur. 
Binnenkort start de kaartverkoop via www.westfriesestruuntocht.nl. Deelname kost 12,50 per persoon (vanaf 10 jaar). Kinderen onder 10 jaar kunnen gratis meewandelen met een betalende volwassene.


 

Meer berichten