Koersbal is een soort jeu de boules
Koersbal is een soort jeu de boules ((Foto: Jeu de Boules (Pixabay)))

Koersbal maakt grote opmars

Enkhuizen – Dat het koersballen in IJsselzand nog springlevend is bewees een open les op donderdag 15 augustus in IJsselzand, het Huis van de Buurt aan de Anjerstraat 1 in Enkhuizen. Maar liefst tien mensen gaven gehoor aan de oproep. Zij werden begeleid door de ervaren koersballers en beleefden een sportieve en gezellig middag.

Kees Kramer, welzijnswerker bij Welwonen, deed zelf ook mee. Kees: "Het bestaande clubje koersballer dunde wat uit, maar na deze les is de groep weer springlevend. Ik heb zelf ook meegedaan en vond het erg leuk om te doen. Ik werd er bloedfanatiek van." De ballen zijn lekker licht, dus voor iedereen is deze sport goed en lang vol te houden. Zo kwam het dat een mevrouw het toch ging proberen, ondanks haar handicap. Het viel haar reuze mee en ze was direct zo enthousiast dat ze graag volgende keer weer meedoet.

Koersbal

Koersbal is van oorsprong een Australische sport en lijkt ietwat op jeu de boule. In het kader van actieve ouderen, wordt steeds meer koersbal gespeeld. Kracht is niet nodig en dat maakt het spel zo leuk, toegankelijk en een sociale bezigheid voor iedereen.

Meer berichten