Mevrouw en de heer Dangermond werden verblijd met een bezoek van burgemeester Van Zuijlen ter gelegenheid van hun diamanten huwelijk.
Mevrouw en de heer Dangermond werden verblijd met een bezoek van burgemeester Van Zuijlen ter gelegenheid van hun diamanten huwelijk. ((Foto: vincentdevriesfoto.nl))

60 Jaar samen gelukkig: zo doe je dat!

ENKHUIZEN - Ter ere van hun zestigjarig huwelijk feliciteerde burgemeester Van Zuijlen donderdag 26 september het bruidspaar Elly en Frits Dangermond persoonlijk namens de gemeente Enkhuizen.

'We halen elke dag krenten uit de pap'

Hun geheim van zestig jaar huwelijk? "Wederzijds geduld met elkaar", zegt mevrouw Dangermond lachend. "Wij zijn hartstikke gelukkig. We halen nog iedere dag de krenten uit de pap."

Spookfiguren

Leuke dingen doen en vooral veel samen dingen ondernemen, vertelt ze. Was het zestig jaar geleden op hun huwelijksdag stralend weer. Dit jaar was 16 september regenachtig. Dat hadden ze zich wel anders voorgesteld. "We zijn een paar dagen op vakantie gegaan. De reisdag ervoor was het schitterend weer, maar zaten we veel in de auto. Op ons huwelijksdag hebben we een fiets gehuurd en fietsten we als een paar spookfiguren in de regen door het dorp. Drijfnat waren we."

Schuitje varen

Samen met de familie hebben ze hun huwelijksdag niet onopgemerkt voorbij laten gaan. "Met onze kinderen, kleinkinderen en achterkleinkind zijn we met de schuit langs onze voormalige woonhuizen gevaren. In Bovenkarspel zijn we met de schuit in de overhaal overgezet en hebben we wat op het Markermeer gevaren. Weer terug hebben we koffie en thee met taart genuttigd en met de schuit weer terug naar Enkhuizen. Weer op een terras gezeten en daarna op de fiets in Die Port van Cleve sproedel gedronken en heerlijk gegeten."

Onderscheiding

Het echtpaar Dangermond is geen onbekende in Enkhuizen. Elly is er geboren en getogen en ontving in 2010 een koninklijke onderscheiding, de Rider in de Orde van Oranje-Nassau. Nog niet zo heel lang geleden stopte ze met vrijwilligerswerk.

Dansles

Hun eerste ontmoeting vergeet Elly Dangermond niet snel. "Tijdens de Harddraverij viel hij me al op. Hij kwam duidelijk niet uit Enkhuizen en dat sprak me aan. Hij had een open gezicht, was heel ontspannen." Pas maanden later zag ze elkaar weer tijden de dansles. Het ging aan, het raakte uit.

Ernstig ongeluk

Frits kreeg een ernstig ongeluk en kwam terecht in het ziekenhuis waar Elly werkte als verpleegster. Een voormalige vriendje als patiënt verplegen dat kon niet in die tijd en Elly werd naar een andere afdeling overgeplaatst. "Toen werd het voor mij juist interessant en begon het met af en toe kijken en langsgaan."

Meer berichten