Orgelconcert met Willeke Smits

Nieuws
Willeke Smits gaf reeds eerder in Venhuizen haar visitekaartje af en is op verzoek weer te horen op het Pels & Van Leeuwen-orgel. (Foto: aangeleverd)
Willeke Smits gaf reeds eerder in Venhuizen haar visitekaartje af en is op verzoek weer te horen op het Pels & Van Leeuwen-orgel. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

VENHUIZEN - Willeke Smits geeft zondag 9 december om 15.30 uur een orgelconcert op het fraaie Pels & Van Leeuwen-orgel in de hervormde kerk in Venhuizen. Willeke Smits is een graag geziene en gehoorde organiste in Venhuizen: ze gaf steeds haar visitekaartje af en is op verzoek weer te horen op dit mooie instrument; ook is ze via de beamer te zien op het projectiescherm. De orgelcommissie is dan ook blij met haar komst naar Venhuizen.
Willeke heeft een bloeiende concertpraktijk waarin een uitdagende programmering centraal staat. Ze concerteert solistisch in binnen- en buitenland, maar begeleidt ook met veel passie koren en solisten. Verder is ze organist van de Hooglandse Kerk in Leiden, waar ze het monumentale De Swart-Van Haagerbeerorgel en het romantische Willisorgel bespeelt. Ze heeft daarnaast een privé-lespraktijk voor orgel en piano. Voor de stichting Kerkzang.nl organiseert zij de jaarlijkse Kerkmuziekdagen voor de Jeugd, waar kinderen en tieners in een muziekkamp kennismaken met vocale kerkmuziek. Willeke bracht diverse cd’s uit waarvan de cd met orgelwerken van Hendrik Andriessen een 10 kreeg in het blad Luister. Ze bracht een dubbel-cd uit met werken van Johann Gottfried Walther, ondergewaardeerd tijdgenoot van Johann Sebastian Bach, die met een 10 in het blad De Orgelvriend werd geprezen. Een niet minder groot succes is de verschijning van 'Happiness', een cd waar men vrolijk van wordt! Naast de muzikale werkzaamheden is Willeke bestuurslid van de Stichting Utrecht Orgelland.
Het concert begint om 15.30 uur. Kaarten zijn dan vanaf 15.00 uur in de kerk verkrijgbaar à 10 tien euro contant (kinderen tot twaalf jaar vijf euro). Meer informatie: www.zingenenzo.com.