Vroegop aan begin van avond

Nieuws
Het ensemble Vroegop. (Foto: aangeleverd)
Het ensemble Vroegop. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

ENKHUIZEN - Het ensemble Vroegop verzorgt woensdagavond 19 december het voorprogramma in de Folk-Club Enkhuizen met een gevarieerd programma uit diverse landen.
Na een concert in het Atrium van het Binnenmuseum op een zondagochtend, twee jaar geleden, was de vraag van Pieter: 'wie wil musiceren in de ochtend? Oftewel 'wie wil er vroeg voor opstaan?' Er waren vier kandidaten en voilà: de geboorte van de muziekgroep Vroegop was een feit. Het repertoire wordt democratisch vastgesteld; iedereen brengt een aantal muziekstukken of liederen in.
Nella van der Werf, Martie Jonker, Truus Marcus en Pieter de la Court spelen op viool, gitaar, mandola, fluiten, concertina, mondharmonica en percussie. En niet te vergeten: allen gebruiken hun stem. Het repertoire varieert van Scandinavische, Ierse, Amerikaanse tot Franse en Nederlandse volksmuziek. Zij oefenen ’s morgens vroeg. Het resultaat? De moeite waard om te komen luisteren. Het concert vangt aan om 20.00 uur. Locatie: Restaurant Die Port van Cleve aan Dijk 74 -76 in Enkhuizen. De organisatie verheugt zich op ieders muzikale bijdrage; de toegang is gratis. Voor meer informatie: 0228-314 903 (Hans).