Kerstsfeer in stro

Nieuws
Kerstmis beginnen tussen schapen in de stal, luisterend naar kerst- en winterverhalen, is een bijzondere gebeurtenis voor grote en kleine bezoekers. (Foto: aangeleverd)
Kerstmis beginnen tussen schapen in de stal, luisterend naar kerst- en winterverhalen, is een bijzondere gebeurtenis voor grote en kleine bezoekers. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

LUTJEBROEK - De staldeuren van de biologische schapenboerderij van Mark en Anita van Alderwegen staan op kerstavond - maandag 24 december - open. Zo landelijk en natuurlijk kan Kerstmis zijn! Tussen 17.00 en 20.00 uur zijn bezoekers welkom op de Schapenstreek aan De Gouw 57a in Lutjebroek.
Kerstmis beginnen tussen schapen in de stal, luisterend naar kerst- en winterverhalen, is een bijzondere gebeurtenis voor grote en kleine bezoekers. De boerderij heeft ongeveer honderd melkschapen en lammeren die in oktober en november geboren zijn. Met een beetje geluk zijn er zelfs nog een paar kleine lammetjes.

Zacht en zoet

Van schapenmelk wordt kaas en ijs gemaakt die zachter en zoeter is dan geitenkaas. En gezonder dan koemelk voor mensen met darmklachten. Bezoekers mogen proeven en kunnen nog iets lekkers voor het kerstdiner kopen. De stallen zijn fris, maar met een beker warme chocolademelk of koffie in de kantine warmt men weer op. Per auto is de schapenboerderij te bereiken via de Kadijkweg. De entree is gratis, maar laarzen aandoen is het advies.