Zuiderzeelicht laat buitenmuseum schitteren

Nieuws
Het spannende volksverhaal ‘De Motketel van Schokland’ - herschreven door Ronald Giphart - komt via Zuiderzeelicht in het buitenmuseum tot leven via licht, beeld en geluid. (Foto: Zuiderzeemuseum)
Het spannende volksverhaal ‘De Motketel van Schokland’ - herschreven door Ronald Giphart - komt via Zuiderzeelicht in het buitenmuseum tot leven via licht, beeld en geluid. (Foto: Zuiderzeemuseum) rodi.nl

ENKHUIZEN - Na het succes van vorig jaar vindt deze winter de tweede editie van Zuiderzeelicht plaats. Ronald Giphart herschreef speciaal voor het Zuiderzeemuseum het spannende volksverhaal ‘De Motketel van Schokland’. Deze eeuwenoude Zuiderzeelegende komt via Zuiderzeelicht in het buitenmuseum tot leven via licht, beeld en geluid. Wandel deze kerstvakantie door de sfeervolle donkere straatjes en beleef het verhaal tijdens Zuiderzeelicht.
De Motketel van Schokland speelt zich af op het voormalige eiland in de Zuiderzee. Het is een spannende sage over liefde, moed, mysterie en verdriet en leert ons over het goede en kwade. Zuiderzeelicht is te bezoeken van vrijdag 21 december tot en met 5 januari tussen 17.00 en 22.00 uur, met uitzondering van 24, 25 en 31 december. De route duurt circa 45 minuten. Het evenement is alleen toegankelijk voor bezoekers met een online ticket met persoonlijke starttijd tussen 17.00 en 21.00 uur. Reserveren kan via www.zuiderzeemuseum.nl, ook met een Museumkaart of BankGiro Loterij VIP-kaart.

Ronald Giphart

Ronald Giphart is een alleskunner onder de Nederlandse schrijvers. Hij schrijft naast romans ook kookboeken en tv-series, staat op het podium en geeft tevens lezingen. Sinds het verschijnen van zijn debuutroman 'Ik ook van jou' (1992), behoort zijn werk tot de top van de Nederlandse literatuur. Het Zuiderzeemuseum is enorm verheugd dat Ronald Giphart de schrijver is van Zuiderzeelicht 2018.