Vier kerstvakantie in Zuiderzeemuseum

Nieuws
Kraak de code en vind een veilige haven tijdens de Escape Game Zuiderzeemuseum. (Foto: Madelon Dielen)
Kraak de code en vind een veilige haven tijdens de Escape Game Zuiderzeemuseum. (Foto: Madelon Dielen) rodi.nl

ENKHUIZEN - Het Zuiderzeemuseum staat deze kerstvakantie boordevol activiteiten. In het buitenmuseum komt het spannende volksverhaal 'De motketel van Schokland' via Zuiderzeelicht tot leven via licht, beeld en geluid. Bezoek de tentoonstelling 'Mooi samen, portretten van het verenigingsleven' of speel de Escape Game. Zondag 6 januari van 12.00 tot 13.30 uur vindt het eerste miniconcert van 2019 in het binnenmuseum plaats. Dat is speciaal bestemd voor kinderen van ongeveer vijf tot elf jaar.
Ronald Giphart herschreef speciaal voor het Zuiderzeemuseum het spannende volksverhaal De Motketel van Schokland. Wandel deze kerstvakantie door de sfeervolle donkere straatjes en beleef het verhaal. Zuiderzeelicht is te bezoeken van vrijdag 21 december tot en met 5 januari, met uitzondering van 24, 25 en 31 december. Reserveren kan via www.zuiderzeemusuem.nl. In de tentoonstelling 'Mooi samen' ontdek je niet alleen een fascinerend beeld van het rijke verenigingsleven rond de voormalige Zuiderzee, maar ook de persoonlijke verhalen achter de portretten. Het binnenmuseum is het hele jaar door geopend van 10.00 tot 17.00 uur, met uitzondering van 25 december. Het eerste Zuiderzeemuseum-miniconcert van 2019 in het atrium van het binnenmuseum is bestemd voor kinderen. Verhalenverteller Piet Parée en zanger/muzikant Frank Edam maakten een meeslepende voorstelling, geïnspireerd op een verhaal van Paul Biegel. Tijdstip: 12.00 tot 13.30 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig. Ten slotte kunnen bezoekers van het museum de Escape Game spelen. Er dreigt een overstroming. Wie kan ontsnappen aan het stijgende water? Door verschillende opdrachten en raadsels uit te voeren, verzamel je hints waarmee je een veilige haven kunt vinden. Escape Game Zuiderzeemuseum is in het binnenmuseum te spelen voor families met kinderen vanaf circa zes jaar.
West-Friesland/Groene Hart op Zondag mag drie maal vier vrijkaarten weggeven. Stuur voor 27 december een mailtje naar actiededrom@rodi.nl o.v.v. vrijkaartjes Zuiderzeemuseum. Kijk voor meer informatie op www.zuiderzeemuseum.nl.