Comfortabele Woodstock-warmte

Partnerbijdrage
Infrarood-vloerverwarming is eenvoudig te monteren.
Infrarood-vloerverwarming is eenvoudig te monteren. (Foto: aangeleverd)

REGIO - U wilt een knusse, warme kamer - geen hete lucht. Als u kiest voor elektrische vloerverwarming, verwarmt dit niet de lucht, zoals wel het geval is met de zogenaamde convectieverwarming. De stralingswarmte van vloerverwarming voelt bijzonder comfortabel, wat betekend dat de kamertemperatuur van de kamer kan worden verlaagd tot maximaal 3°C, met behoud van het comfort. En elke graad minder bespaart ongeveer 6% aan energie, en dus ook aan geld.

Advertorial                        

Allergie

Allergiepatiënten profiteren van stralingswarmte. Traditionele verwarmingssystemen verwarmen de lucht om een gevoel van warmte te creëren. De warmte gaat eerst naar het plafond, vervolgens koelt de warmte af en zakt het weer naar de vloer, wat waardevolle energie verspilt. Bovendien wordt het stof opgewerveld, verbrand en de lucht uitgedroogd. Dit is stressvol voor mensen met allergieën. 

Eenvoudig gemonteerd

Woodstock-vloeren met verwarmingsmatten zijn 30 jaar geleden al ontwikkeld en staan sindsdien op de testbank en worden regelmatig verbeterd. Eenvoudige installatie bespaart u tijd en kosten.

Bij infraroodstraling-warmte is er dus sprake van bepaalde minimale aanwezigheid straling. Deze straling wordt gemeten in micrometer. Alle verwarmingsoplossingen, ook bijvoorbeeld convectoren, geven straling af. Alleen is het aandeel straling meestal minimaal ten opzichte van het totale verwarmingsvermogen. Het aandeel convectie is groter dan het aandeel infrarood, waardoor je een dergelijke verwarmingsoplossing niet als infrarood-verwarming kunt benoemen.

Infrarood-vloerverwarming kent hetzelfde probleem. Er is wel degelijk straling aanwezig, deze straling wordt namelijk afgegeven door het totaal verwarmde deel van het vloeroppervlak. Het verwarmde vloeroppervlakte geeft daarnaast ook warmte af via convectie en conductie. Het aandeel infrarood in het geheel is gering.

Om hier duidelijkheid in te scheppen is er een nieuwe Europese norm in de maak die in 2020 van kracht wordt. Deze norm beschrijft de meetmethodiek van een infrarood verwarmingsoplossing en bepaalt daarmee ook of een verwarmingsproduct 'infraroodverwarming' genoemd kan worden. 

Interesse? Kom eens langs in de showroom aan Meiland 17 in Obdam. Meer informatie: 

https://www.woodstock-vloeren.nl/vloerverwarming/

en 

https://www.woodstock-vloeren.nl/infrarood-vloerverwarming/

en

https://www.woodstock-vloeren.nl/elektrische-vloerverwarming/

en

https://www.vloerverwarming.tips/

en

https://woodstock-vloeren.nl/personeel-gezocht/

Woodstock-vloeren met verwarmingsmatten zijn 30 jaar geleden al ontwikkeld en staan sindsdien op de testbank en worden regelmatig verbeterd.