Collecte Rode Kruis dit jaar online

Partnerbijdrage
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

REGIO - De collecteweek van het Rode Kruis is van 21 tot en met 27 juni. Dit jaar echter geen collectebus van het Rode Kruis langs de deuren in Nederland. De coronacrisis maakt het onmogelijk voor de organisatie om huis-aan-huis te collecteren. De collecteweek gaat wel door, maar dan veelal digitaal. Er kan gedoneerd worden via een online collectebus en flyer met QR-code (zie ook de advertentie in deze Zorgspecial).

Partnerbijdrage dossier

Vorig jaar gingen nog meer dan zestienduizend collectanten op pad. Dit jaar maken zij een online collectebus aan. En het Rode Kruis verspreidt flyers met ideal QR-code, waarmee veilig een donatie kan worden gedaan. Het Rode Kruis wil zowel de collectanten als het Nederlandse publiek niet aan potentiële gevaren blootstellen. Met deze alternatieve manier kan de collecteweek toch doorgaan. Een week waarin het Rode Kruis aandacht vraagt voor het werk dat zij in Nederland doet e´n om de noodzakelijke fondsen te werven in de vorm van de collecte.

De opbrengsten van de collecte komen allemaal ten goede aan de lokale hulpverleningsactiviteiten van het Rode Kruis. Vorig jaar lag het accent op evenementenhulp, EHBO en andere projecten. Dit jaar komen de vrijwilligers van Rode Kruis vooral in actie in de strijd tegen het coronavirus. Denk hierbij aan het vervoer van COVID-19-besmette- en verdachte patiënten, ondersteuning bij tijdelijke huisartsenposten en ondersteuning bij noodopvanglocaties. Maar er zijn ook vrijwilligers die worden ingezet voor hulp aan mensen die thuis zitten en niets kunnen, het bezorgen van maaltijden en voedselpakketten aan eenzame ouderen en het ontzorgen van zorginstellingen zoals het Dijklander Ziekenhuis.

Voor de coronacrisis gaf het Rode Kruis EHBO-cursussen, bemanden vrijwilligers EHBO-posten op evenementen en gaven vrijwilligers workshops om goed voorbereid te zijn in tijden van nood. Er wordt hard gewerkt om te kijken hoe deze activiteiten op een veilige manier weer kunnen worden hervat.

Wie het werk van Rode Kruis afdeling West-Friesland wil steunen, kan een bijdrage overmaken op NL 84 RABO 0153 137 584 t.n.v. Rode Kruis afdeling West-Friesland of via de Ideal QR-code in de advertentie in deze Zorgspecial. Kijk op rodekruis.nl/collecte voor meer informatie.