DryBircks: voor een gezond klimaat in huis

Partnerbijdrage
SmartDry klant Sonja had last van vochtige muren met zwarte schimmel. Ruim 1,5 miljoen woningen in Nederland hebben vochtproblemen.
SmartDry klant Sonja had last van vochtige muren met zwarte schimmel. Ruim 1,5 miljoen woningen in Nederland hebben vochtproblemen. Foto: aangeleverd

REGIO - Thuis is de plek waar het veilig, vertrouwd en behaaglijk is. Aan dat aangename thuisgevoel kunnen vochtproblemen afbreuk doen. Beslagen ramen en muffe luchtjes vindt niemand prettig. Een vochtige ruimte is ook minder efficiënt warm te stoken.

Partnerbijdrage dossier

DryBricks: dé duurzame en natuurlijke oplossing voor vocht in huisVerder is teveel vocht schadelijk voor het huis. Schimmel, lelijke kringen, afbladderende coatings en houtrot tasten muren, kozijnen en houten vloeren aan. Minder bekend maar nog kwalijker zijn de nadelige gevolgen voor de gezondheid.

Oorzaken vochtproblemen

Vocht trekt vanuit de ondergrond op in muren en vloeren. Vocht in muren kan zelfs doorslaan tot op de verdieping. Ruim 1,5 miljoen woningen in Nederland hebben vochtproblemen. Een mogelijke oorzaak van teveel vocht in huis is een gebrekkige ventilatie. Klachten die daarbij kunnen optreden zijn: hoofdpijn, dufheid, droge, zere of juist tranende ogen, benauwdheid en veel niezen. Maar meer ventilatie is niet altijd mogelijk of wenselijk. Je wilt bijvoorbeeld niet de hele dag de ramen openzetten.

Permanente oplossing

Voor de schadelijke vochtproblemen in huis bestaat een zeer doeltreffende oplossing. Het innovatieve DryBrick-systeem rekent blijvend af met een vochtig binnenklimaat. DryBricks zijn elementen ter grootte van een baksteen die om de dertig centimeter in de buitengevel worden geïnstalleerd door een vakkundige installateur. De elementen bevatten een ingenieus ventilatiekanaal. Een natuurlijke luchtstroom trekt door de DryBricks heen en voert vochtige lucht af. Zodoende droogt de gevel sterk in, waardoor deze weer een teveel aan vocht uit de woning kan opnemen in een continue proces. De elementen kunnen ruim een kwart liter water per 24 uur afvoeren.

Geen overlast en onderhoudsvrij

De installatie van DryBricks vindt volledig buiten plaats. Er hoeft binnen niet met meubilair geschoven te worden. Hakken in binnenmuren of opbreken van vloeren is niet aan de orde. Buiten is geen duur grondwerk nodig. De elementen worden in gemiddeld één werkdag netjes in de buitengevel aangebracht. Door de geringe afmetingen vallen ze nauwelijks op. DryBricks vereisen geen onderhoud en gaan levenslang mee.

Voordelen

Alle voordelen van DryBricks op een rij: vochtproblemen snel en permanent opgelost; een gezonder leefklimaat; lagere stookkosten; installatie volledig buiten; gaat levenslang mee; volledig onderhoudsvrij; een duurzame en groene oplossing, zonder chemische middelen of energieverbruik; een beproefd systeem dat sinds 1979 bestaat en ruim 30.000 keer is geïnstalleerd.

Klant Sonja over het installeren van DryBircks bij haar thuis: "Wij hadden last van vochtige muren en als gevolg daarvan zwarte schimmel in enkele ruimtes van ons appartement. SmartDry heeft ervoor gezorgd dat de muren weer droog en schoon zijn. Een stuk gezonder en frisser!"

Ook uw oplossing?

Neem contact op met SmartDry voor een gratis vochtmeting of advies van de vochtexpert. Telefoon: 030-3100473.